volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 01-04-2014 23:05:00

Gaat Poepon eindelijk scoren in Den Haag?


Fräser wil aan NAC verhuurde spits kans geven.


Rydell Poepon doet als huurling bij NAC weer waarmee hij in Den Haag was gestopt: scoren. Nu ADO de optie in het contract van de spits gelicht heeft, staat hij ook het komende seizoen nog onder contract. Krijgt Poepon (26) een serieuze kans bij de club waar hij vorig jaar mislukte, of hopen de Hagenaars nog een transfer- of huursom voor hem te vangen? Zijn huidige club NAC geeft de hoop in elk geval niet
op.
 
 
door Daniël Dwarswaard
 
 
Er was geen spoortje twijfel binnen ADO Den Haag toen voor Rydell Poepon vorig jaar zomer drie ton werd neergeteld. Poepon? Dat betekent doelpunten. Die maakte hij toch al heel zijn loopbaan? Bij Willem II, Sparta en ook zijn laatste club De Graafschap. Bescheiden clubs waar je als spits niet tien keer per wedstrijd voor het doel komt. Toch scoorde hij altijd, overal. Bij ADO kon hij de hoge verwachtingen niet waarmaken. Het werkte niet, ADO en Poepon. In het eigen Kyocera Stadion maakte hij nooit een doelpunt.
 
 
Maar inmiddels is Poepon gewoon weer Poepon. Als het om zijn doelpuntenproductie gaat tenminste. Negen heeft hij er nu gemaakt bij NAC, de club die hem huurt. Verbaasd was hij dan ook niet dat ADO zijn contract met een jaar heeft verlengd. "Gelukkig heb ik in Breda mijn draai weer gevonden. Als ik weer een moeizaam seizoen had gedraaid, was het waarschijnlijk wel klaar geweest in Den Haag."
 
 
Of is het lichten van de optie een manier om deze zomer nog iets terug te verdienen van de transfersom? „Zoals het er nu voorstaat, meld ik mij na de zomer gewoon in Den Haag," zegt de aanvaller. "Ik sluit niet uit dat ik bij ADO voor een tweede kans ga. Maar eerst ga ik met de club praten wat hun idee is." Dat ADO de optie heeft gelicht, zegt volgens trainer Henk Fräser genoeg. "Iedere speler krijgt bij mij een reële kans.” Ook na een mislukt seizoen? Fräser was toen assistent-trainer. ,"Als ik kritisch naar mezelf kijk heb ik het vorig jaar te weinig gedaan om Poepon te helpen. Wellicht had ik toen meer tijd en moeite in hem moeten steken. Het is duidelijk dat hij mogelijkheden heeft. Misschien heeft hij nu meer vertrouwen."
 
 
Poepon: "Ik heb zelf gefaald bij ADO. Als spits leef je voor doelpunten. Dat ik nu op negen treffers sta, doet me vanzelfsprekend goed!' Maar een lange neus richting Den Haag? „Nee, zeker niet. Volgens mij weet iedereen daar wel dat ik kan scoren. Daarvoor was dit seizoen bij NAC echt niet nodig.”
 
 
NAC bekijkt ook de mogelijkheden voor een langer verblijf van Poepon in Breda. De club, zal geen transfersom voor de spits kunnen betalen, maar geeft de hoop nog niet op. Technisch directeur Graeme Rutjes vindt Poepon een uitstekende spits voor NAC.
 
 
Zowel NAC als ADO zijn nog niet verzekerd van een plek in de eredivisie voor volgend seizoen. Maar Poepon verwacht wat dat betreft geen problemen. „We blijven er allebei in," voorspelt Poepon. Het rampjaar van ADO, de Hagenaars stonden twee maanden geleden allerlaatste, volgt hij alleen op afstand. "Ik speel voor NAC. Daar gaat mijn aandacht naar uit. Tot de laatste competitiewedstrijd.''