Datum plaatsing: 21-03-2014 22:08:00

Vrouwenvoetbal: Fotoverslag ADO Den Haag wint ruim van Lierse SK (3-0)

Het vrouwenteam speelde vanavond thuis in het eigen Kyocera stadion een wedstrijd tegen het Belgische Lierse SK.

Het  Kyocera stadion, waar de voorbereidingen op de NSS top al in volle gang zijn, was al grotendeels veranderd in een heuse vesting en iedereen die het parkeerterrein op wilde rijden werd gecontroleerd door de politie die in grote getalen aanwezig was.

ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en was de eerste helft voornamelijk op de helft van de Belgische tegenstander te vinden. Het team van Sarina Wiegman kreeg kans op kans. Onder meer Lisanne Grimberg, Lineth Beerensteyn en Lucienne Reichardt maakten het de Belgische doelvrouwe Dorien Peters nog knap lastig, maar  het afmaken van de kansen was een probleem. De rust werd daardoor doelpuntloos ingegaan.

De tweede helft was tien minuten oud toen ADO Den Haag op voorsprong kwam door een penalty die door Lisanne Grimberg goed benut werd.
Een paar minuten later kwam topscorer Renate Jansen het veld in voor Vesna Veltrop en zij stond nog maar een paar minuten in het veld toen zij de 2-0 op het scorebord zette. Vlak voordat scheidsrechter Westenbroek de wedstrijd affloot schoot Renate het derde doelpunt van de wedstrijd in het Belgische doel, waardoor de eindstand 3-0 voor Den Haag werd.

ADO Den Haag staat nu met 35 punten uit 20 wedstrijden op de vierde plaats in de BeNe League.