volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 12-03-2014 17:04:00

Kevin Jansen kan na kruisbandblessure weer 'gras'voelen


Trainingsveld is nu een pretpark


Na maanden zwoegen traint Kevin Jansen weer met de selectie van ADO Den Haag mee. Een rentree dit seizoen lijkt nog niet logisch, maar de 21-jarige middenvelder vertrouwt zijn lichaam weer. En dat is pure winst nadat hij in augustus een kruisband van de linkerknie afscheurde. Jansen over pijn, troost en optimisme.
 
 
Door Daniël Dwarswaard
 
 
De bewuste zomerse augustusdag waarop Kevin Jansen na een onschuldig luchtduel zijn kruisband in zijn linkerknie afscheurt, neemt de Haagse middenvelder 's avonds al weer de telefoon op om een verslaggever van deze krant te woord te staan. Monter vertelt hij na de wedstrijd tegen NAC over de pijn en de teleurstelling, maar vooral ook over zijn comeback. Want die zal er hoe dan ook komen.
 
 
Dat Jansen direct tekst en uitleg geeft, zegt iets over zijn positieve inborst. Hij krijgt het vaak te horen: “Dat jij zoveel lacht man”. Zeker nu hij sinds vorige week weer meetraint met zijn ploeggenoten, is de glimlach nauwelijks van zijn gezicht te branden. Het trainingsveld voelt als een pretpark, elke oefenvorm als weer een nieuwe attractie.
 
 
Maar vanzelfsprekend had ook Jansen zijn dipjes. "In het begin kun je niet eens wat te drinken pakken. Niet alleen naar de club. Natuurlijk ben je dan soms verdrietig. Maar ik heb nooit gedacht het komt niet meer goed. De steun van mijn vriendin, mijn ouders, broer en vrienden was hartverwarmend. Dat geeft zoveel troost en energie."
 
 
Voetbal kijken ging hem moeilijk af. Op de tribune zitten bij ADO was zwaar. "Zeker toen we laatste stonden. Dan wil je gewoon helpen. Maar je kunt helemaal niets doen. Helemaal niks. Man, dat is zo frustrerend." 
Jansen schrok daarom ook van het bericht over Kevin Strootman die vanwege eenzelfde blessure het WK gaat missen. "Heel zielig voor hem. Ik ken hem omdat we allebei in Ridderkerk hebben gewoond." Ook achternaamgenoten Theo Janssen (Vitesse, inmiddels gestopt) en Willem Janssen (FC Utrecht) scheurden hun kruisband. Gekscherend: “Maar ook de voornaam Kevin brengt blijkbaar ongeluk."
 
 
Zo'n zware blessure komt nooit goed uit, maar zeker dit seizoen leek Jansen na een prima debuutjaar bij ADO steeds belangrijker te worden. “Mijn rol zou ook anders zijn, een iets luxere positie op het middenveld. De tegenstanders moesten achter mij aan gaan lopen in plaats van andersom." Dat doel zal nu voor de volgende competitie zijn. Want in principe komt Jansen dit seizoen niet meer in actie. Trainer Henk Fräser zei het al gekscherend: "Ik hoop van niet, want dat zou betekenen dat we nacompetitie spelen." 
Jansen is reëel: „Alleen als het verantwoord is en als het écht nodig is, zal ik dit seizoen nog in actie komen. Laten we inderdaad hopen dat we geen play-offs hoeven te spelen”. Dan, met een knipoog: “Of play-offs voor Europees voetbal... gek genoeg kan dat ook nog."
 
 
Zijn debuutseizoen in Den Haag beloofde veel. Jansen kwam over van het “kleine” Excelsior, maar dwong snel een basisplaats af op het middenveld. „Vooraf leek die linie met Aaron Meijers, Danny Holla en Jens Toornstra vast te staan. Gelukkig heb ik mij toen in het team kunnen spelen. Ik moest me aanpassen aan het niveau. Bij Excelsior speelden we met allemaal jonge gasten. Hier lopen toch meer ervaren jongens. Dan ga je niet gelijk direct het mannetje uithangen".
 
En daar is-ie weer. De lach!
 
 
Jong Oranje: Nog hoop op jeugd-EK
Voor zijn zware knieblessure werd Kevin Jansen geselecteerd voor Jong Oranje, dat zich nog hoopt te kwalificeren voor het jeugd-EK in Tsjechië volgend jaar. Dat toernooi heeft Jansen ook nog niet uit zijn hoofd gezet. „Maar eerst maar eens weer helemaal fit worden en presteren hij ADO Den Haag”. 
 
“Misschien is dan een nieuwe selectie voor Jong Oranje weer aan de orde." Komende maandag gaat hij voor een laatste controle naar het ziekenhuis. "Daarna kan ik hopelijk echt weer volledig bij de selectie aansluiten."