volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 11-03-2014 18:11:00

ADO Den Haag nog angstig dicht bij de laatste plaats


Danny Holla: Slag slaan in komende thuisduels


Het 1-1 gelijkspel bij concurrent RKC heeft weinig veranderd aan het perspectief van ADO Den Haag voor de rest van dit seizoen. Winst had wat lucht gegeven, bij verlies waren de Hagenaars juist weer onder de degradatiestreep gekomen. Nu blijft het adagium (red. ADOfans: motto), met twee thuiswedstrijden tegen FC Groningen en PEC Zwolle voor de boeg: overleven!
 
 
Door Daniël Dwarswaard
 
 
ADO Den Haag hield afgelopen zondag in de felle strijd tegen degradatie concurrent RKC op twee punten achterstand, maar toch was het overheersende gevoel negatief. Want hadden de Hagenaars de wedstrijd niet veel eerder moeten beslissen? En had Mike van Duinen geen strafschop moeten krijgen bij 1-1? Een dag later beschouwt aanvoerder Danny Holla het gelijkspel nuchter: "Natuurlijk hadden wij heel graag gewonnen, maar achteraf gezien kunnen we ook wel tevreden zijn met een punt."
 
 
Maar toch, in plaats van een sprong op de ranglijst te maken, blijft de achttiende plaats (ADO heeft slechts vier punten voorsprong op NEC en Roda) angstig dichtbij. Met nog zeven wedstrijden te gaan (zie hieronder) lijkt een strijd tot op de laatste speelronde onafwendbaar. Al kunnen twee snelle overwinningen wonderen doen in deze krankzinnige competitie. Zeker met het bezoek van eerst FC Groningen en daarna PEC Zwolle aan Den Haag geen onmogelijke gedachte.
 
 
Al is Holla gestopt om steeds maar weer naar het competitieschema te kijken. "Want wij zetten heel het seizoen al de meest onvoorspelbare uitslagen neer. Maar natuurlijk, de komende twee thuiswedstrijden moeten we onze slag slaan. Een beetje lucht tijdens dit bewogen seizoen zou heerlijk zijn."
 
 
Tegen FC Groningen, de club waar Holla opgroeide, kan hij zelf geen bijdrage leveren. Zijn terechte gele kaart tegen RKC, na zeven minuten al, betekende een schorsing.  "De eerste minuten liepen totaal niet. Ik wilde een signaal afgeven, maar had niet verwacht dat Nijhuis direct geel zou trekken. Dus wel. Wéér niet tegen Groningen. Of ik ben geblesseerd of geschorst. Nu dus weer. Extra zuur",  zegt Holla, die zondag vanwege lichte knieklachten werd gewisseld.
 
 
Toch maar even naar het schema kijken dan. Want na de twee genoemde thuiswedstrijden liegt het programma er niet om. ADO gaat op bezoek bij FC Twente, daarna komt concurrent FC Utrecht naar Den Haag. ADO moet ook nog naar Ajax, dat na die wedstrijd misschien wel de vierde titel op een rij kan vieren. Na AZ thuis sluiten de Hagenaars de competitie af in Leeuwarden tegen Cambuur.
 
 
Een scenario dat zowel de Friezen als ADO de laatste zaterdagavond van de competitie móeten winnen, is zeker niet uitgesloten. Het zou een extreme ontknoping betekenen. "Niemand wil het op de  laatste speelronde laten aankomen," zegt Holla. „Wij moeten er alles aan doen om voor die tijd veilig te zijn."
 
 
En volgens de aanvoerder moet dat lukken. Hij wijst op de ongeslagen reeks van de afgelopen vijf wedstrijden. Henk Fräser verloor als hoofdtrainer van ADO nog niet: negen punten uit vijf. "Drie keer winnen en twee keer verliezen levert ook negen punten op",  rekent Holla voor. "Maar daar hou je dan toch een ander gevoel aan over. Die reeks zonder nederlagen doet wat met deze groep. Dat merk ik gewoon. Het is lastig om ons te verslaan, net als vorig seizoen. Juist dat gevoel moet ons door de cruciale weken helpen”.
 
 
Resterend programma ADO Den Haag
15 maart: ADO Den Haag – FC Groningen
30 maart: ADO Den Haag – PEC Zwolle
2 april: FC Twente – ADO Den Haag 
6 april: ADO Den Haag - FC Utrecht 
13 april: Ajax - ADO Den Haag
27 april: ADO Den Haag - AZ
3 mei: SC Cambuur - ADO Den Haag