volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 05-03-2014 17:38:00

Spelers van ADO Den Haag kennen onder Fraser hun plek


De aanstelling van Henk Fraser als hoofdtrainer geeft ook de spelers van ADO Den Haag duidelijkheid. Deze trainer staat de komende jaren voor de groep.


De eerste vier wedstrijden als interim-coach moest Fräser harde keuzes maken om zijn basiself samen te stellen. Automatisch werden daardoor de contouren van zijn favoriete elf snel zichtbaar. Dat levert vanzelfsprekend winnaars en verliezers op.
 
 
Door Daniël Dwarswaard
 
 
Henk Fräser heeft sinds zijn aanstelling een vaste mededeling na de bespreking vlak voor een wedstrijd. Als hij de elf namen heeft gegeven die het die wedstrijd moeten gaan doen, zijn er logischerwijs altijd een paar spelers teleurgesteld. Zij kunnen maandag tekst en uitleg krijgen van de trainer. Maandag, dus. Want voor, tijdens en na de wedstrijd moet iedereen maar met één ding bezig zijn: de prestatie in het weekend. Iedereen is gelijk, het belang van het individu is nul komma nul. Zo veel is inmiddels wel duidelijk onder Fräser.
 
 
Omdat Fräser met Jong Oranje op stap is, heeft aankloppen bij zijn kantoor nu even geen zin. Maar Yanic Wildschut gaat het zeker nog een keer doen. Ruim een maand geleden klonk hij nog vol overtuiging. Die reservebank bij Heerenveen had hij wel gezien. Juist daarom kwam ADO Den Haag in de winterstop precies op tijd om de vliegensvlugge buitenspeler de rest van dit seizoen te huren. De start was vanwege een onwillige spier in het bovenbeen vals. Maar ook fit kiest Henk Fräser niet voor de Amsterdammer.
 
 
Alleen uit bij Roda JC stond Wildschut in de basis, maar Roland Alberg was toen geschorst. Alberg, de laatste weken in prima vorm, is Fräser’s vaste linksbuiten. "Ik had andere verwachtingen natuurlijk. Dat is een eerlijk verhaal. Maar geen hard feelings verder hoor. Ik voel me goed. Tijdens invalbeurten merk ik ook vertrouwen. Mijn teamgenoten betrekken mij vaak in het spel. Ik ga nog van waarde zijn."
 
 
Waarom ook niet? Wildschut is duidelijk een van de spelers die zeker in de plannen van Fräser voorkomen. Onlangs vertelde de trainer al dat er 13 à 14 spelers zijn die allemaal in aanmerking komen voor een basisplaats. De Deen Mathias Gehrt werd afgelopen wedstrijd tegen NAC op de bank gehouden, maar hoort daar ongetwijfeld ook bij.
Ook Vito Wormgoor, reserve-aanvoerder nota bene, werd al een keer gepasseerd. Ook hij ging al in op het aanbod van Fräser voor een kort praatje op maandag. "Het geeft duidelijkheid en dat is prettig. Het is een cliché, maar ik merk wel in deze groep: we moeten echt met z'n allen knokken om ADO in de eredivisie te houden."
 
 
Dion Malone en Danny Bakker zijn inmiddels zekerheidjes onder Fräser. Malone wil hij het liefst altijd op het middenveld posteren. Ricky van Haaren is daardoor in de hiërarchie gedaald, maar is wel een vaste invaller. En hoe zit het dan met de spelers die onder de ontslagen Maurice Steijn niet of nauwelijks aan de bak kwamen? Mitchell Schet, die Fräser nog kent uit de jeugd van Feyenoord, speelt inmiddels altijd. Dat was eerder dit seizoen niet het geval, al was de rechtsbuiten wel langdurig uitgeschakeld vanwege een buikblessure.
 
 
De situatie van Christian Supusepa en Malcolm Esajas is onveranderd: uitzichtloos. Spits Michiel Kramer, onder Steijn zo nu en dan in de basis, was de afgelopen weken geblesseerd. De vraag is welke rol Fräser voor hem nog in gedachten heeft. En dan zijn daar nog de buitenspelers Ninos Gouriye en Jerson Cabral, die afgelopen zomer met hoge verwachtingen werden binnengehaald. 
Gouriye is nog altijd geblesseerd. Cabral speelde zijn laatste duel op 4 december. Toch hield Fräser eerder al de deur open. "Ik zie dat Jerson zich aan het terugknokken is. Ik schrijf hem zeker nog niet af."