Datum plaatsing: 01-03-2014 23:53:00

Verslag en Foto's ADO Den Haag - NAC Breda 1-1

ADO Den Haag heeft aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda één puntje overgehouden. Na een oersaaie eerste helft wist NAC in de 55e minuut, tegen de verhouding in, te scoren. Alberg maakte 8 minuten later weer gelijk.

ADO Den Haag had voor dit duel onder leiding van interim trainer Henk Fraser  zeven punten uit 3 wedstrijd weten te pakken. Fraser had na zijn aanstelling als trainer laten weten dat hij met ADO Den Haag  compact zou gaan spelen en dat het resultaat meer waard was dan mooi voetbal.

Voor de wedstrijd tegen NAC had Fraser een wijziging ten opzichte van vorige week. Gehrt bleef aan de kant, Bakker schoof door naar het middenveld en Wormgoor stond weer in de verdediging. Ook het luxe keepersprobleem had Fraser opgelost door Zwinkels te laten staan en Coutinho op de bank te laten plaatsnemen, omdat hij volgens de trainer na zijn blessure nog niet veel had kunnen trainen."

Beugelsdijk had de vrijdagtraining 'met een pijntje' de training wat eerder verlaten, maar speelde toch. De trainer had vrijdag al aangeven dat profsport soms pijn kan doen en dat je je daar dan overheen moet zetten, wat Beugelsdijk zoals gewoonlijk ook deed.

De eerste helft van het degradatieduel speelde zich voornamelijk af op de helft van de gasten uit Breda, die met een buslading carnavalgangers naar de residentie waren afgereisd. ADO zette genoeg druk op het goal van Jelle ten Rouwelaar, maar de schoten op goal van de Haagse aanvallers waren te slap of te doorzichtig waardoor een doelpunt uitbleef. De gasten beperkten zich tot verdedigen en een bijna gelukte poging het publiek in slaap te sussen.
Kenmerkend voor het spel was dat de Haagse doelman Robert Zwinkels zegge en schrijven drie maal de bal heeft gehad. Door dit oersaaie spel werd de rust bereikt met dezelfde stand als waarmee de wedstrijd begon, 0-0.

In de tweede helft had NAC trainer Gudelj één wissel ingebracht, Hooi. Deze aanvaller had de opdracht van zijn trainer goed begrepen: uit de eerste beste kans die NAC kreeg counterde de club richting goal van Zwinkels en met een leep balletje wist hij de Haagse verdediging op een verkeerd been te zetten en Zwinkels tegen de verhouding in te passeren. ADO Den Haag ging verder met de opdracht die ze van de trainer hadden gekregen en dat leidde 8 minuten later, weliswaar ingeleid door een fout van een Bredaase verdediger, tot een goal. Ten Rouwelaar verwachtte dat zijn ploeggenoot De Roover de bal weg zou peren, maar deze legde hem voor de voeten van Alberg, die zich deze kans niet liet ontnemen en de 1-1 op het scorebord zette.

Trainer Henk Fraser zette gedurende de tweede helft  twee wissels in. Schet moest het veld verlaten ten faveure van Wildschut, die wat meer snelheid in de ploeg bracht en enkele gevaarlijke situaties rond het vijandelijke goal wist te brengen, maar ook niet tot een echte doelpoging kwam. En op het middenveld werd Bakker gewisseld voor van Haaren, maar ook zijn inbreng had geen verdere invloed op de score. Wildschut moest een minuut voor tijd het veld geblesseerd verlaten waardoor Wilfried Kanon wederom een hele minuut mocht meespelen. Daarin creeerde hij wel meteen een vrije trap die door Danny Holla gemist werd.

In de slotminuut kwam ook nog oud ADO Den Haag-speler Gill Swerts het veld in voor Breda, dat gaf de Haagse supporters een klein beetje hoop. Want juist hij had in de wedstrijd in Breda in de slotminuut Kramer de bal gegeven waardoor die kon scoren en de drie punten voor ADO Den Haag waren. Dit maal maakte de bBelg geen fout en bleef het 1-1, waar ADO Den Haag wel blij mee kan zijn, maar niet echt tevreden. Ook omdat de concurrentie in de degradatiestrijd ook punten sprokkelen.

Volgende week zondag wacht de vroege wedstrijd om 12.30 uur in het Mandemakersstadion in Waalwijk waar ADO Den Haag weer een zogeheten zespuntenwedstrijd moet spelen.