volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 16-02-2014 12:50:00

Yanic Wildschut: 'We moeten de lijn die we nu te pakken hebben doorzetten'


Zaterdag speelde Yanic Wildschut, na dat hij driewedstrijd noodgedwongen had moeten toekijken, zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever, ADO Den Haag. De redactie van ADOfans sprak de debutant na de gewonnen wedstrijd in Kerkrade.


Yanic Wildschut: We moeten de lijn die we nu te pakken hebben doorzetten"We wisten wat we moesten doen we wilde de lijn doorzetten die we uit bij Vitesse hadden ingezet en dat heeft resultaat opgeleverd daar pakte we één puntje en ik ben erg blij dat we vanavond drie heel belangrijke punten hebben gepakt", aldus de 21-jarige rechtsbuiten die na de winterstop van SC Heerenveen is gehuurd. "Kijk het is niet het allermooiste voetbal dat we vanavond hebben gespeeld, maar het draait nu even om de punten.  We hebben hard voor elkaar gewerkt."Wat had de trainer jullie vooraf als opdracht mee gegeven?
"Eigenlijk hetzelfde als vorige week tegen Vitesse. We moesten compact spelen en hard voor elkaar werken en gebruik maken van het feit dat hun achterhoede niet zo snel is en onze aanvallers wel. De trainer heeft aangegeven dat daar onze kansen lagen. We wisten dat zij heel gevaarlijk zijn in de omschakeling, daar moesten we dus extra voor oppassen en achterin dichthouden en zelf gebruik maken van de kansen die wij konden creƫren en proberen door hun verdediging heen te prikken. Dat is gelukt maar we hebben het wel spannend gehouden tot de laatst minuut."

 

Je was toen ondertussen zelf al gewisseld, wat was de reden van je wissel?
"Ik kom natuurlijk net van een blessure terug en ik had sowieso al lang geen wedstrijd meer gespeeld. En tijdens de wedstrijd had ik ook wat trappen gekregen, daar had ik last van. Ik was bang dat als er een uitbraak van Roda zou komen, ik misschien niet meer op volle snelheid mee zou kunnen lopen. Toen heb ik in het teambelang de trainer aangegeven dat het beter was als hij me zou wisselen."
 


Ondanks het feit dat het er af en toe stevige duels werden uitgevochten hield scheidsrechter Kevin Blom de kaarten op zak. Voelde hij de wedstrijd goed aan?
"Ik denk het wel, hij wist ook dat het een degradatieduel was en dat er daarin soms een paar harde duels worden uitgevochten. In de 37e minuut had hij ons eigenlijk wel een strafschop moeten geven, want Van Peppen pakte echt de bal met zijn handen die hij dan weer snel achter zijn rug deed. De assistent moet dat gezien hebben, maar hij gaf geen penalty. Maar gelukkig hebben we  aan het eind van de wedstrijd toch nog drie punten mee kunnen nemen."
 


Was het de 2,5 uur durende reis heen en terug waard?
"De terugreis  zeker. Op de heenreis merk je toch wel dat het wat onrustig is en dat er spanning is. Maar de terugreis zal heel relaxt verlopen, met 3 punten op zak zal die reis ook wel onrustig zijn, maar dan wel heel erg plezierig."
 


En dan vanaf morgen je richten op de volgende tegenstander: Go Ahead.
"Klopt,  dat is ook zo'n tegenstander als vanavond. Ondanks het feit dat ze een stukje hoger op de ranglijst staan, is het verschil in punten niet zo groot. Maar we moeten niet vergeten waar we nu staan. We hebben vanavond drie punten te pakken, maar we zullen hard moeten blijven werken. Als we de lijn die we nu te pakken hebben doorzetten en ook volgende week doen wat de trainer van ons verwacht, dan zie ik de wedstrijd tegen Go Ahead met vertrouwen tegemoet."