Datum plaatsing: 15-02-2014 21:48:00

Verslag en foto's: ADO neemt drie kostbare punten mee uit Kerkrade

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in Kerkrade de belangrijke uitwedstrijd met 0-1 van Roda JC gewonnen door een doelpunt van Mitchell Schet.

Zaterdagavond speelde ADO Den Haag weer een zespuntenwedstrijd, dit keer uit tegen Roda JC.

Trainer Henk Fräser kon niet beschikken over Kevin Jansen en Gino Coutinho (knieblessures) en de geschorste spelers Roland Alberg en Tom Beugelsdijk. Mathias Gehrt en Wildschut waren weer wedstrijdfit en mochten in de basis starten. Voor Wildschut betekende dit zijn debuut voor ADO Den Haag.

Ook bij Roda JC ontbraken een aantal spelers: Nemeth vanwege een schorsing en door blessures kon Roda JC trainer Jon Dahl Tomasson onder andere geen beroep doen op de nieuwe aanwinst Anco Jansen en  Fledderus en Dijkhuizen (blessures).

De spelers van beide ploegen waren doordrongen van het belang van deze degradatiewedstrijd en dat was in het begin van de wedstrijd goed te merken. De teams waren aan elkaar gewaagd. Over en weer waren er kansen, voor ADO waren dat Gehrt (kopbal die net naast het doel terecht kwam), Meijers en Van Duinen maar tot een doelpunt kwam het niet. Roda had halverwege de eerste helft een grote kans om op voorsprong te komen toen keeper Robert Zwinkels ver uit zijn doel gespeeld werd en Hupperts de bal voor het intikken had, maar gelukkig voor ADO ging de bal niet in het doel.

Daarna had Van Duinen een kans de bal van ver in te schieten, maar weer ging de bal niet tussen de palen evenals een enorme kans vlak voor rust voor Gehrt die een pracht voorzet kreeg Van Zuiverloon. Oud ADO Den Haag speler Kees Luijckx wist de bal echter van de lijn te halen. De rust werd zodoende doelpuntloos ingegaan.

Hoewel Roda goed uit de startblokken kwam in de eerste minuten van de tweede helft was het ADO die in de 53e minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Mitchell Schet! Daarna dwong Roda de Haagse ploeg veelvuldig terug op eigen helft maar wist geen echte kansen af te dwingen.  ADO Den Haag wist daarna het spel weer naar zich toe te trekken maar het spel werd van beide kansen slordig.

Opvallend was dat scheidsrechter Kevin Blom ondanks vele overtredingen van met name Roda de kaarten op zak hield.
Trainer Henk Fraser bracht in de laatste 10 minuten nog drie wissels in het veld: Van Haaren verving de moegestreden Wildschut, Kramer kwam in het veld voor Gehrt en Kanon mocht in het slot van de wedstrijdn Malone vervangen.

Voor de zo'n 200 meegereisde supporters was het in de laatse minuten toch nog even billenknijpen want Roda kreeg een dot van een kans om gelijk te maken, maar de bal ging net naast het doel van Zwinkels.

ADO Den Haag neemt dus drie waardevolle punten mee uit het verre Limburg naar Den Haag. Punten die hard nodig zijn in de strjid tegen degradatie. Mede omdat concurrent NEC zaterdagavond in Waalwijk met 1-3 van RKC wist te winnen. Door de wist heeft ADO Den Haag ook de laatste plaats op de ranglijst te verlaten en deze over gedaan aan RODA JC.

Komende  vrijdag staat de volgend wedstrijd voor Frasen en zijn mannen op het programma, dan is Go Ahead Eagels te gast in het Kyocera stadion