volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 15-02-2014 10:02:00

Wildschut eindelijk bij selectie, blessure hield linksbuiten aan de kant


Yanic Wildschut zit vanavond, bij de degradatiewedstrijd tegen Roda JC, eindelijk bij de wedstrijdselectie van ADO Den Haag. De 22-jarige linksbuiten speelde door een bovenbeenblessure nog geen minuut.


Een miscalculatie van ADO, dat hem vlak voor de transferdeadline huurde van Heerenveen? "Nee", zegt Wildschut. "Gewoon pech."Door Daniel DwarwaardTwee weken geleden nog - hij was net gehuurd van Heerenveen - vertelde Yanic Wildschut over een klein pijntje in zijn bovenbeen. Niets ernstigs, dacht hij. Maar dat kleine ongemak bleek na onderzoek in het ziekenhuis een serieuze blessure. Dat hij de  wedstrijd tegen zijn oude club Heerenveen zou missen, was in de huurovereenkomst afgesproken. Dat hij ook de ontmoetingen met Heracles en Vitesse moest laten schieten, was zeker niet de bedoeling geweest.

De beschamende nederlaag tegen Heracles (0-3), die het ontslag van Maurice Steijn inluidde, zag de Amsterdammer vanaf de tribune. Tijdens de uitbeurt tegen Vitesse zat Wildschut met zijn ouders thuis voor de buis.
Het zijn niet de plekken waar je wilt zitten als profvoetballer. Vanavond  hoopt hij tegen Roda JC voor de eerste keer ín het veld te staan tijdens weer een cruciale pot. Bij winst passeren de Hagenaars Roda op de ranglijst. Bij verlies verdwijnt weer een concurrent uit zicht. Een basisplaats is echter niet gegarandeerd, een plek in de wedstrijdselectie wel.
 

Terug naar die blessure. Hoe zit dat nu? Hoe kan ADO een speler aantrekken die niet fit blijkt te zijn? Wildschut: "Ik heb gewoon pech gehad dat de kwetsuur ernstiger was dan we hadden verwacht. Natuurlijk baal ik daar ook van. Als nieuwkomer wil je spelen. Nu ben ik weer fit en kan ik hopelijk belangrijk worden voor ADO."


Trainer Henk Fraser daarover: "Of hij binnenstebuiten is gekeerd? Bij late transfers is daar simpelweg de tijd niet altijd voor. Zijn blessure was een fikse tegenvaller. Als de nood hoog is, hebben we iedereen nodig." En zo waren de eerste twee weken van Wildschut bij zijn nieuwe club op zijn zachtst gezegd curieus. Hij miste dus al drie wedstrijden, maar ook trainer Maurice Steijn is weg. Vijf dagen nadat Wildschut op voorspraak van Steijn naar Den Haag kwam. 
Sterker nog: Wildschut maakte niet één groepstraining mee onder de ontslagen trainer. "Heel gek ja. Hij is toch degene die mij toch gehaald. Maar bij Henk Fraser voel ik me ook goed. We kennen elkaar nog van Jong Oranje."Toen Steijn vorige week afscheid nam van de spelersgroep, had hij nog een kort onderonsje met Wildschut. "Laat zien dat je niet voor niets als versterking bent gehaald", was kort gezegd de boodschap. "En eigenlijk voel ik ook wel de verplichting naar hem toe om dat waar te maken. Hij is nu weg, maar Steijn is en blijft een ADO-man. De beslissing om hem weg te sturen komt van hogerhand, niet vanuit de spelersgroep. Dat moeten we laten zien. Ik persoonlijk ook."Dat ADO in de winterstop wéér een buitenspeler aantrok, deed de wenkbrauwen fronsen. Er staan toch al zo veel vleugelaanvallers onder contract? Steijn verdedigde die keuze door te stellen dat Wildschut met zijn snelheid en gevoel voor diepte toch echt onderscheidende kwaliteiten heeft.

Is de nieuwe trainer Fraser het daarmee eens? "Gezien de mogelijkheden die ADO heeft, is het een logische keuze. Zeker gezien de huidige situatie waarin wij nu verkeren, kunnen we zijn kwaliteiten goed gebruiken."