volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 07-02-2014 22:16:00

Verslag en foto's Vitesse - ADO Den Haag (0-0)


ADO Den Haag heeft in Arnhem tegen Vitesse een punt uit het vuur weten te slepen. Hoewel Vitesse het beste van het spel had wisten de spelers van Henk Fraser de nul te houden.


De uitwedstrijd tegen Vitesse was voor Henk Fräser de eerste wedstrijd als hoofdcoach van ADO Den Haag na het vertrek van Maurice Steijn.


Fraser had na de laatste wedstrijd tegen Heracles afgelopen dinsdag slechts 1 dag de tijd gehad om het team te trainen. In de media had hij al laten doorschemeren slechts enkele wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd door te voeren: Bakker en Wormgoor zouden  ten koste van van Haaren en Kramer in de basis worden opgesteld.
De recent van SC Heerenveen gehuurde Yanic Wildschut was door een spierblessure nog niet inzetbaar.


Ongeveer 70 meegereisde supporters hadden ondanks de slechte resultaten van de laatste wedstrijden toch het hele eind  gereisd om de spelers te steunen en zagen de ADO Den Haag spelers in witte shirts de wedstrijd beginnen.
ADO Den Haag begon voorzichtig aan de wedstrijd en het begin van de wedstrijd was dan ook voor de thuisploeg.
Op een paar kansen voor Alberg, Schet (die aanzienlijk beter speelde dan in de thuiswedstrijd tegen Heracles) en Van Duinen na kwam ADO niet echt door de Arnhemse verdediging heen. Net als tijdens de uitwedstrijd tegen Heerenveen, treuzelde Van Duinen te lang als hij de bal voor het inschieten had.
Ook Vitesse had een aantal kansen, met name Propper was dicht bij een doelpunt, maar ook zij wisten die niet te benutten. De bal werd steeds ruim boven het doel van Gino Coutinho geschoten.  De rust werd zodoende doelpuntloos ingegaan.
 
Vitesse speler Marko Vejinovic bleef in de kleedkamer achter, voor hem kwam Zakaria Labyad het veld in na de rust.
ADO Den Haag had na een paar minuten al een grote kans, Bakker counterde de bal richting Vitesse doel, maar wist doelman Velthuizen net niet te verschalken.  In de 66e minuut was het weer Bakker, die na een voorzet van Van Duinen, een grote kans kreeg om ADO op voorsprong te schieten maar weer ging de bal net niet in het doel. Op slag van het haags kwartiertje gaf scheidsrechter Van Boekel geel aan Beugelsdijk voor het neerhalen van een Vitesse speler rand 16 meter. Heel de Vitesse aanhang schreeuwde om een rode kaart/penalty, maar Van Boekel gaf  dus 'slechts' geel en een vrije trap. Van Beugelsdijk is door de gele kaart geschorst voor de wedstrijd tegen Roda  JC.  Vlak daarna bracht Fraser Van Haaren in voor Bakker. ADO wist ondanks het fel aanvallende spel van Vitesse, vooral na het inbrengen van  Mike Havenaar, aardig stand te houden.


In de laatste minuut van de wedstrijd mocht Wilfried Kanon nog even zijn opwachting maken ten koste van Roland Alberg.
In de maar liefst vijf minuten extra tijd had Vitesse een paar grote kansen om de wedstrijd te beslissen, waaronder een bal op de paal van Havenaar. Maar de kansen werden niet benut  en dus moesten beide teams genoegen nemen met een punt. Dit werd door het Vitesse publiek ontvangen met gefluit, maar uiteraard was de aanwezige Haagse aanhang blij met het punt! Voor het eerst sinds maanden heeft ADO weer de nul weten te houden. 

Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag wederom een uitwedstrijd, Roda JC is dan de tegenstander.