Datum plaatsing: 01-02-2014 21:43:00

Foto's en verslag sc Heerenveen - ADO Den Haag 3-0

ADO Den Haag heeft zaterdagavond met 3-0 verloren van sc Heerenveen. Na een 0-0 ruststand maakten de Friezen in de 2e helft 3 doelpunten waarvan één vanaf de 11 meter stip.

ADO Den Haag vierde vandaag haar 109-jarig bestaan en het zou een extra feestje kunnen worden als men net als vorig jaar  drie punten uit Heerenveen mee naar huis zou nemen, zodat er afstand van de degradatiezone zou kunnen worden genomen.

Trainer Maurice Steijn had het idee 'never change a winning team' en besloot hetzelfde elftal op te stellen als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Op de bank was er 1 wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen de Rotterdammers: Robin Buwalda moest plaats maken voor de van zijn schorsing teruggekeerde Michiel Kramer.

Mathias Gehrt is nog niet helemaal hersteld van zijn sleutelbeenbreuk en moest ook deze wedstrijd van de tribune bekijken net als Kevin Jansen die nog herstellende is van zijn knieblessure.  Nieuweling Wildschut mocht niet meespelen tegen SC Heerenveen, aangezien de Friezen dit vrijdag hadden afgedwongen toen ze de rechtsbuiten voor de rest van het seizoen aan ADO Den Haag verhuurden.

SC Heerenveen had afgelopen week de door ADO Den Haag begeerde Anthony Lurling van NAC aangetrokken. NAC wilde de speler niet aan een concurrent in de degradatiestrijd verhuren en dus kwam de speler na twaalf jaar weer terug op het oude nest Heerenveen en viste ADO Den Haag wat deze begeerde gifkikker betreft achter het net.

Net als de wedstrijd vorige week in Den Haag tegen Feyenoord waar de Kraaien een muzikaal intermezzo verzorgden, werd ook in Friesland de wedstrijd voorafgegaan door het spelen van Friese volkslied door de plaatselijke blaaskapel.

Toen de eerste helft dan eindelijk begonnen was werd duidelijk dat ADO Den Haag wel wilde, maar het niet lukte in de uitvoering. Aangezien ook Heerenveen niet goed uit de startblokken kwam was de eerste helft niet echt spannend om aan te zien. Beide ploegen wisten wat kleine kansen te creëren, maar men verzuimde de kansen af te maken zodat de rust doelpuntloos werd ingegaan.

Na de rust kon men merken dat de na dit seizoen scheidend trainer van SC Heerenveen, Marco van Basten, bij zijn team had aangedrongen om er volop in te gaan. Het spel van de Friezen was fel en al gauw kwam het thuisteam op voorsprong nadat een vrije trap die van buiten de 16 meter werd genomen door Coutinho werd gered. Coutinho had de bal klemvast, maar Kenneth Otigba tikte  de bal uit zijn handen en scheidsrechter Ed Jansen kende desondanks toch het doelpunt toe. Coutinho en de spelers van ADO Den Haag protesteerden heftig tegen het goedkeuren van het doelpunt wat Coutinho een gele kaart opleverde.

Nog geen tien minuten later verdubbelde topscorer  Finnbogasson de voorsprong door een  penalty te benutten die aan de Friezen toegekend werd omdat Aaron Meijers Basacikoglu een duw had gegeven in de 16.

In het Haags kwartiertje had ADO Den Haag twee maal  de kans op een aansluitingstreffer, maar het blijft toch nog steeds moeilijk voor de Haagse ploeg om tussen de palen te schieten. En het werd nog erger voor de Haagse formatie, want door een misverstand in de verdediging kon Heerenveen in de blessuretijd de eindstand van 3-0 op het socrebord zetten.

Dinsdagavond  wacht de thuiswedstrijd tegen Heracles en vrijdag zal ADO Den Haag afreizen naar Arnhem voor de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Vitesse.