volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 01-02-2014 12:58:00

Bikkel die weet hoe je tegen degradatie vecht


Yanic Wildschut met omweg toch in Den Haag


Door Daniël Dwarswaard
 
 
En weer trok ADO Den Haag een buitenspeler aan. Yanic Wildschut (22) moet de komende maanden wél loskomen op de Haagse vleugel. Hij weet wat er gevraagd wordt in de zware strijd die ADO gaat voeren tegen degradatie "Ik kan bikkelen, daar ben ik niet vies van."
 
 
Of hij een gifkikker is? Yanic Wildschut denkt vlak na zijn eerste training bij ADO Den Haag even na. "Op die manier ben ik nooit bestempeld, maar ik ben gewend om onder in de eredivisie te spelen. Ik weet wat er dan van je verwacht wordt. Ik kan bikkelen, daar ben ik ook niet vies van. De mensen zien dat hier ook graag. En we zullen ook wel moeten."
 
 
Goedgehumeurd vertelt hij over de nieuwe kansen die hij het komende jaar in Den Haag voor zichzelf ziet. Alsof er een last van zijn schouders is afgevallen. Weg uit Heerenveen, waar hij onder trainer Marco van Basten een bijrol had. Dát had hij zich afgelopen zomer wel even anders voorgesteld toen Heerenveen hem kocht van VVV.
 
 
Toch nog even over die gifkikker. Die kwalificatie hing ADO namelijk aan de nieuwe speler die de club de komende maanden moet helpen tijdens het gevecht tegen degradatie. Dat werd dus uiteindelijk Wildschut. „Met VVV heb ik ook geknokt om in de eredivisie te blijven. Dus ik snap wel wat de club daarmee bedoelt. Iedereen moeten strijden om de club te helpen. Ik hoop dat ik met mijn snelheid en diepgang kan helpen."
 
 
Vanavond kan dat dus nog niet. Heerenveen wilde Wildschut alleen verhuren onder de voorwaarde dat hij de wedstrijd tegen zijn formele werkgever zou laten schieten. “Ja natuurlijk baal ik daar van. Ik had graag direct laten zien dat Heerenveen mij te vroeg heeft weggedaan. Het is een beetje dubbel, want ik had het ook gek gevonden om meteen tégen Heerenveen te spelen."
 
 
Wildschut, die gisteren vanwege bovenbeenklachten een trainingssessie met hersteltrainer Nol Hornix afwerkte, richt zich dus noodgedwongen op dinsdag, als ADO thuis speelt tegen Heracles. Afgelopen zomer haalde ADO ook al de buitenspelers Jerson Cabral, Ninos Gouriye, Mitchell Schet en Malcolm Esajas. Zij imponeerden op zijn zachtst gezegd nog niet. "De concurrentie op de flanken is hier groot, maar ik ben niet voor niets gekomen. Niemand heeft de garantie op een basisplaats. Dat moet ik zelf gaan afdwingen."
 
 
In zekere zin heeft Wildschut namelijk veel goed te maken. Een jaar terug gold hij nog als grote belofte, die zelfs in beeld was bij de Nederlandse topclubs na een opvallend jaar bij VVV.  "Van mijn stap naar Heerenveen had ik veel meer verwacht, dat is een eerlijk verhaal. Daarom is het ook goed om nu naar ADO Den Haag te gaan. Ik moet gewoon weer spelen. Hopelijk gaat dat hier gebeuren en kan ik ADO helpen."
 
 
De Haagse club bedong ook een optie tot koop op Wildschut, mocht het huwelijk goed bevallen. De Amsterdammer heeft in Heerenveen nog een contract voor tweeënhalf jaar met een optie voor nóg eens twee seizoenen. "Wat dat betréft hoef ik me dus geen zorgen te maken, maar ik kijk eigenlijk niet verder dan dit seizoen. De komende periode is belangrijk genoeg."
 
 
Wildschut sprak afgelopen zomer al uitvoerig met trainer Maurice Steijn, die hem toen al naar Den Haag wilde halen. "Heerenveen en VVV hadden toen al een akkoord en ik was er voor mezelf ook uit: ik ging voor Heerenveen. Maar na die gesprekken begon ik toch te twijfelen. Maar VVV wilde een afkoopsom. Heerenveen kon die betalen, ADO niet. Gelukkig sta ik hier alsnog!"