volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 30-01-2014 16:27:00

Gehrt: Ik ben tevreden over mijn ontwikkeling


Topscorer terug bij ADO Den Haag na sleutelbeenbreuk.


Door Daniël Dwarswaard
 
 
ADO Den Haag miste de laatste twee competitiewedstrijden clubtopscorer Mathias Gehrt. De 21-jarige Deense verrassing van dit magere seizoen hoopt na een sleutelbeenbreuk zaterdag tegen Heerenveen op een terugkeer. Een kijkje in de emotionele huishouding van Gehrt. Hij baalt, relativeert, hoopt en geniet in zijn eerste maanden als prof in Nederland.
 
 
Eén stevige duw van PSV'er Karim Rekik zorgde ervoor dat Mathias Gehrt met een lichaam vol chagrijn de winterstop in ging. Een lichaam ook waarin één botje niet goed zat. Gehrt kwam in Eindhoven ongelukkig terecht en brak zijn sleutelbeen. "Het is lang geleden dat ik door een blessure twee wedstrijden achter elkaar heb moeten missen. Een jaar of drie terug, denk ik. Toen was ik er drie maanden uit door een breukje in mijn voet. "
 
 
Tijdens de feestdagen kon ik naar mijn vriendin en familie in Denemarken, een mooie afleiding. Gelukkig ging ik mee naar het trainingskamp in Estepona, dan hoor je toch een beetje bij de groep. Maar op de tribune zitten, is echt verschrikkelijk. Zeker toen we van NEC verloren. Man, dan wil je zo graag op het veld staan om je ploeggenoten te helpen."
 
 
Tegelijkertijd kan Gehrt zijn gevoelens rustig op een rijtje zetje en alles op juiste waarde schatten. Want tijdens zijn revalidatie werkte hij veel met Kevin Jansen die zijn kruisband scheurde en heel het seizoen “out” is. 
 
 
"Dat soort gevallen zijn natuurlijk veel en veel moeilijker voor een voetballer. Deze blessure stelt daarom ook niet veel voor. Vrij ongecompliceerd ook. Als het goed is blijft mijn sleutelbeen geen zwak punt in mijn lichaam. Dat moet je met gewrichten zoals een knie altijd maar afwachten. En ik had ook het geluk dat we vanwege de winterstop een maand niet speelden, dat maakte het allemaal ook iets makkelijker."
 
 
Gehrt is bescheiden. „Of ze mij missen? Dat weet ik niet. Dat kun je alleen zeggen als je echt lang afwezig bent."Gehrt hoopt dat hij zaterdag tegen Heerenveen weer kan spelen. “Het “voordeel” van een sleutelbeenbreuk is dat je de rest van je lichaam wel redelijk goed kunt onderhouden. Na de vakantie heb ik veel gelopen, dus ik heb geen enorme conditionele achterstand. Het gaat er nu om dat ik alle duels weer aan kan gaan. Het bot is weer aan elkaar gegroeid. Alleen de spieren om het bot moeten sterker worden. Tegen Feyenoord kon ik echt nog niet meedoen. Het voelde allemaal wel goed, maar toen ik mezelf tien keer moest opdrukken had ik toch weer last. Normaal heb je na een blessure altijd even de tijd nodig om terug te komen. Maar op conditioneel vlak voel ik mij dus goed. Dat geeft hoop."
 
 
Toen Gehrt afgelopen zomer naar ADO Den Haag kwam, kende hij de club nauwelijks. Een voorspelling maken hoe dit seizoen zou verlopen was dan ook lastig. "Toch rekende ik op de middenmoot of misschien net daar onder. Nee, dat we nu tegen degradatie strijden, had ik niet verwacht. Niemand volgens mij. Het is heel zuur dat we in deze positie terecht zijn gekomen, maar spijt van mijn keuze om naar deze club te verhuizen heb ik absoluut niet. De plek op de ranglijst is teleurstellend. De manier waarop ik ben opgevangen zeker niet. Persoonlijk kan ik redelijk tevreden zijn over mijn ontwikkeling. Al is dat lastig te zeggen als het team niet draait."
 
 
“Ik heb afgelopen zomer heel bewust voor Nederland gekozen. Een competitie waar landgenoten ook veel geleerd hebben. Het klinkt misschien raar omdat wij zo'n moeizaam jaar draaien. Maar vanwege het niveau van deze competitie en de sfeer in de stadions geniet ik hier zeker."