volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 28-01-2014 22:30:00

Winnende goal verlost ADO Den Haag, maar ook Alberg


Belangrijk eerste doelpunt in Haagse dienst


De schreeuw van Roland Alberg na de schitterende en winnende 3-2 tegen Feyenoord stond symbool voor de enorme opluchting bij ADO Den Haag. De wedstrijd was voor heel ADO, maar zeker ook voor Alberg extreem belangrijk: Van banneling naar match-winnaar.
 
 
Door Daniël Dwarswaard
 
 
Zijn beide armen gestrekt naast het lichaam, alsof hij weg wilde vliegen, een verbeten grimas op het gezicht. Een schreeuw, daarna een lach en het vingertje richting Mike van Duinen, de man van het subtiele voorzetje. Roland Alberg zette zaterdagavond het Kyocera Stadion volledig op zijn kop door de 3-2 tegen Feyenoord te maken. Een prachtige treffer; extreem belangrijk bovendien.
 
 
Uiteraard voor het ploeterende ADO Den Haag, dat door de verrassende en spectaculaire zege de laatste plaats op de ranglijst verliet. Even weer wat lucht in Den Haag. Maar ook voor Alberg persoonlijk had zijn eerste doelpunt in Haagse dienst vanzelfsprekend grote waarde. "Als je nog niet hebt gescoord voor je nieuwe ploeg, zit je daar natuurlijk wel op te wachten."
 
 
Maar de goal van Alberg was eigenlijk nog veel meer dan de winnende treffer tegen Feyenoord en zijn eerste in een groen-geel shirt. Want ruim twee maanden terug zag het perspectief van Alberg er in Den Haag wel eventjes anders uit. Maurice Steijn greep hard in toen Alberg het waagde om zijn reserverol tegen AZ te bekritiseren in een één-op-één-gesprek met zijn trainer. Alberg wees naar anderen, iets wat Steijn niet kon en wilde accepteren. Alberg werd uit de selectie gezet en hoefde niet mee te reizen naar Alkmaar.
 
Of Alberg na zijn doelpunt nog even terugdacht aan zijn verbanning? "Het is dat jij daar nu over begint, maar ik was het zelf al bijna weer vergeten." Op de glorieuze avond had Alberg niet bijster veel zin om te praten over het voorval. “De trainer en ik hebben het toen direct uitgepraat. Klaar. Het is alleen maar mooi dat ik nu belangrijk kan zijn voor het team."
 
 
Na zijn excuses werd hij ook direct weer in genade aangenomen. Sterker een week later tegen SC Cambuur stond Alberg alweer in de basisopstelling. Dat gold dit seizoen elf keer voor de speler die op de dag van de vorige transferperiode alsnog werd binnengehaald.
 
 
En dat terwijl Alberg al veel eerder werd gezien als dé opvolger van de naar FC Utrecht vertrokken Toornstra. ADO had vorig jaar een mondeling akkoord met de speler, maar die koos op het laatste moment voor een lucratief avontuur bij het Turkse Elazigspor. ADO spande een arbitragezaak aan, die  op het laatste moment vanwege een financiële schikking werd voorkomen.
 
 
Bij de Haagse fans heeft Alberg dus de nodige scepsis weg te werken. Maar met winnende doelpunten kan dat razendsnel gaan. Al is hij geen onbetwiste basisspeler. Zeker nu de Deen Mathias Gehrt na een sleutelbeenbreuk weer bijna fit is. Ze kunnen allebei zowel op het middenveld en als hangende buitenspeler uit de voeten. Steijn koos eerder dit seizoen meerdere malen voor een variant waarin beide creatieve spelers aan de aftrap stonden. Daar stapte de trainer echter, op zoek naar een betere balans, vanaf.
 
 
Alberg maakt zich voorlopig geen zorgen over de opstelling van komende zaterdag tegen Heerenveen, als ADO Den Haag de puike prestatie tegen Feyenoord een vervolg wil geven. “Deze overwinning was voor heel het team belangrijk, daar gaan we van genieten."