volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 23-01-2014 09:33:00

ADO Den Haag op zoek naar gifkikkers om degradatie af te wenden


ADO Den Haag probeert voor 1 februari nog één of twee versterkingen binnen te hengelen. Ook als er niemand tussentijds vertrekt, kan de slectie worden uitgebreid. Dat heeft de clubleiding besloten, met het oog op de huidige laatste plaats. De voorkeur gaat uit naar 'gifkikkers'.


door Lars Omloo
 
 
 
Tot voor kort verkondigde ADO het standpunt dat er in de winterstop alleen nieuwe spelers zouden worden gehaald, als er van de huidige selectie iemand zou kunnen worden verhuurd. Van dit uitgangspunt is de club afgestapt. De slectie kán de komende dagen dus sowieso worden uitgebreid. Die wens is ingegeven door de beroerde positie op de ranglijst. Na de nederlaag van zondag tegen NEC (3-1) staat ADO op de laatste plaats. Hopeloos is de situatie nog allerminst: er zijn nog vijftien duels te gaan en de verschillen onderin zijn marginaal.
 
 
ADO trekt dus mogelijk nieuwe spelers aan vóórdat er eventueel nieuwe middelen vrijkomen via de verhuur van overbodige spelers. In dat geval komt de club boven het huidige budget uit voor de slectie. De directie aanvaardt het risico van een zogenoemde voorinvestering, onder het motto dat degradatie nog veel duurder is. Mocht ADO naar de Jupiler League afzakken, dan kost dat de club enkele miljoenen euro's. 
 
 
Directeur Piet Jansen zei eerder deze week dat degradatie de club vele jaren zou terugwerpen. Voor sponsors en supporters is het vooruitzicht van wedstrijden op vrijdagavond tegen FC Oss en Achilles'29 niet bepaald aantrekkelijk. ADO wil alles doen wat binnen de mogelijkheden ligt om dat doemscenario te voorkomen. 
De transfermarkt sluit pas op 31 januari. ADO kan dus nog spelers aantrekken. De kans dat er komende zaterdag tegen Feyenoord al een nieuwkomer op het veld staat is volgens de club klein. De week erop, als ADO uit bij Heerenveen speelt, hoopt men wel op vers bloed.
 
 
ADO is niet specifiek op zoek naar voetballers voor een bepaalde positie, al gaat een eerste voorkeur wel uit naar een aanvaller met scorend vermogen. Maar het is ook maar net wat er beschikbaar en betaalbaar is. ADO krijgt dagelijks veel spelers aangeboden via zaakwaarnemers; het aanbod van profvoetballers is veel groter dan de vraag.
 
 
Eén kenmerk moet een nieuweling sowieso wel hebben: venijn. ADO zoekt één of meer gifkikkers die het vuurtje kunnen opstoken, in de goede zin van het woord. Intern zegt men: we missen een 'klootzak'. ADO richt zijn pijlen onder meer op Anthony Lurling, die in onmin leeft met NAC. De aanvaller is al 36 jaar, maar voor een kortlopend contract is die hoge leeftijd geen belemmering, vindt ADO. Lurling wordt gezien als iemand die de boel op sleeptouw zou kunnen nemen. 
 
 
Concurrenten van ADO zijn intussen ook volop bezig zich te versterken. Zo maakte Cambuur eergisteren de komst bekend van de Nigeriaan Bartholomwe Ogbeche, die nog voor zijn land uitkwam op het WK van 2002.RKC voegde die dag de clubloze Daniël de Ridder toe aan de selectie. NEC verwelkomde vorige week al Geoffrey Castillion en Danzell Gravenberch, die beiden van Ajax worden gehuurd. 
 
Wat de verhuur van ADO-spelers betreft: twee spelers hebben aangegeven graag snel weg te willen. Het gaat om Christian Supusepa en Malcom Esajas, die beiden weinig speeltijd krijgen. Tot nu toe blijkt het echter niet eenvoudig hen te verhuren.