volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 21-01-2014 20:24:00

'Degradatie zou de club jaren terugwerpen'


Blue Monday extra treurig voor ADO Den Haag


Door Lars Omloo
 
 
ADO Den Haag zakte zondag na de nederlaag bij NEC (3-1) naar de laatste plaats in de eredivisie. Dat kwam keihard aan. Algemeen directeur Piet Jansen: "We zijn niet in paniek, maar het is wel alarmfase 1." 
 
 
Deze maandagmiddag trainen maar vier spelers van ADO op het veld. Het gaat om Mathias Gehrt, Michiel Kramer, Danny Bakker en Kevin Jansen, die er tegen NEC allen niet bij waren. De rest van de selectie werkt een hersteltraining af in de gymnastiekzaal. Op de tribune zitten zeven supporters. Ze mokken over het verloren duel van de dag ervoor. Hun conclusie: NEC maakte wél de indruk perse te willen winnen.
 
 
De lucht boven het Kyocera Stadion is grijs. Het regent. Dat past wel bij deze Blue Monday, volgens wetenschappelijk onderzoek de meest deprimerende dag van het jaar. Somber weer, eerste dag van de week, geen vakantie voor de boeg, goede voornemens mislukt, dat soort zaken maakt kennelijk treurig. In Den Haag hebben mensen op Blue Monday een extra reden om neerslachtig te zijn: het is “the day after”. ADO staat sinds zondag laatste in de eredivisie, voor het eerst sinds 2007.
 
Goed, er zijn nog vijftien duels te gaan en de verschillen onderin zijn klein. Maar toch. Achttiende. Niemand had dat voor dit seizoen verwacht gezien de op papier sterke selectie die ADO presenteerde. De klassering is zorgwekkend, erkent algemeen directeur Piet Jansen. "We zijn niet in paniek, maar het is wél alarmfase 1. Degradatie zou grote effecten hebben op ADO. Dan worden we vele jaren teruggeworpen, terwijl we juist bezig zijn met het opbouwen van de club."
 
 
Op sociale media uiten veel supporters hun onvrede over de trainer, Maurice Steijn. Maar de directie steunt Steijn. Jansen: “Maurice staat bij mij niet ter discussie." Of ADO zich komende weken kan versterken is nog niet duidelijk. "We zijn aan het kijken of we nog wat kunnen doen." 
 
 
Overigens staat de raad van commissarissen volledig achter de directie. Grootaandeelhouder Mark van der Kallen meldt desgevraagd dat ADO de rust moet bewaren. “Ik ben niet betrokken bij de vraag of we nu iets moeten doen, daar ga ik ook niet over."
 
 
Een aantal supporters kondigen op internet acties aan. Jansen: "Ik snap de onrust wel, want we staan laatste en dat is teleurstellend. Ik baal ook als een stekker. Maar als mensen alleen naar de club komen om te laten weten dat het slecht gaat, kunnen ze beter thuis blijven. Want dat weten we zelf ook wel”.
 
In 2010 bezochten supporters nog massaal het hoofdgebouw om trainer Raymond Atteveld weg te krijgen. Dat lukte. Vier jaar eerder was ook Frans Adelaar weggejaagd, letterlijk zelfs. Supporterscoördinator Koos Roeg verwacht komende week geen narigheid. “Natuurlijk zijn er fans die er geen vertrouwen meer in hebben. Maar ik hoop dat we juist zaterdag tegen Feyenoord als één man achter het elftal gaan staan. Daar ben je ook supporter voor, je team steunen in moeilijke tijden. Zaterdag kan de ommekeer komen".
 
 
Supporter René van fanclub Groen Geel Hart vindt niet Maurice Steijn moet vertrekken. "Maurice is een Haagse gozer en hij werkt keihard voor onze club. Dat op zich zijn natuurlijk geen redenen om hem te handhaven, maar het geeft hem wel extra krediet bij een groep supporters. Ik praat op persoonlijke titel, maar ik heb vooral de indruk dat niet alle spelers alles geven. Veel jongens moeten eens in de spiegel kijken. Als je ook de tegengoals ziet bij NEC. Spelers lieten hun mannetje lopen. En we misten grote kansen. Al zet je José Mourinho of Louis van Gaal voor de groep, die doen daar ook niks aan."