volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
rtvwest.nl

Datum plaatsing: 20-01-2014 22:21:00

Jansen over ADO - Feyenoord: 'Gebruik je verstand. Maak geen rottigheid'


ADO heeft extra maatregelen genomen om onregelmatigheden tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord, aanstaande zaterdag, te voorkomen. Bovendien doet de clubleiding een oproep aan de eigen aanhang om zich rustig te houden. "Gebruik je verstand. Maak geen rottigheid", aldus directeur Piet Jansen.


De wedstrijd van zaterdag kent een groot aantal lastige elementen. ADO staat tot ontevredenheid van de eigen aanhang op dit moment op laatste plek in de competitie, de aanhangers van Feyenoord slaagde er de laatste weken een paar keer in om in vakken terecht te komen waar ze niet thuishoorden, er komen tientallen bevriende supporters van Juventus naar Den Haag én hij wordt ’s avonds in het donker gespeeld. De club, de gemeente Den Haag en de politie weten van deze combinatie van risicofactoren, zeggen woordvoerders. En ze zijn erop voorbereid.
 
 
Onrust
Eén van de grootste problemen is dat Feyenoord-supporters er recent geregeld in slaagden om in vakken terecht te komen, waar ze niet thuishoren. Afgelopen weekeinde brak in een gezinsvak van FC Utrecht onrust uit nadat aanhangers van die club in botsing kwamen met ongeveer 120 Feyenoord-supporters. Hoe de Feyenoorders in dat vak terechtkwamen, is nog niet bekend.
 
 
Dinsdag zijn er ook geruchten dat honderden Feyenoorders kaarten zouden hebben voor de bekerwedstrijd tegen Ajax, aanstaande woensdag in de Arena. Bovendien zijn er berichten dat er een fors aantal Rotterdamse supporters voor het duel van zaterdag al kaarten heeft voor vakken waar ze aanstaande zaterdag eigenlijk niet mogen zitten.
 
 
Verstevigde hekken
En tijdens ADO-Feyenoord van vorig jaar mei, zaten er volwassen supporters in het Haagse kidsvak en braken er vechtpartijen uit. Directeur Jansen noemt die voorvallen ‘vervelend’. Maar hij zegt dat er maatregelen zijn getroffen na het incident van vorig jaar. "We hebben een aantal hekken verstevigd. Die gaan we ook zeker weer controleren voor de wedstrijd."
 
Daarnaast zijn er maatregelen genomen om te voorkomen dat volwassenen met kaarten van kinderen naar binnen kunnen. "De hele controle zal zaterdag strenger zijn. Als je geen begeleider bent van kinderen dan heb je daar niks te zoeken."
 
 
Kidsvak
Jansen hoopt ook dat de supporters van alle clubs zich van hun beste kant laten zien. "Ik doe eigenlijk een oproep aan alle supporters. Gebruik je verstand. Maak geen rottigheid. Wat er nu gebeurt bij de kidstribune van Utrecht is gewoon slecht voor het voetbal. Ook voor onze eigen supporters. Vorig jaar zijn ze van de tribune naar het kidsvak gegaan. Dat is nu gewoon onmogelijk, maar je moet het geen eens willen proberen. Gebruik je verstand."
 
De directeur stelt dat ADO goede toezichthouders heeft en dat er zaterdag ‘verscherpt’ toezicht is. "Er is toch de nodige onrust over onze positie op de ranglijst. Dat snap ik ook, maar ik doe een oproep aan alle supporters. Wat wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd als club, verziek dat nou niet aanstaande zaterdag."
 
Afgelopen weekend werd ook duidelijk dat tientallen aanhangers van de Italiaanse voetbalclub Juventus zaterdag naar Den Haag komen. In Turijn hingen spandoeken met de oproep om naar het Kyocera-stadion te komen. De supporters van beide clubs zijn al 25 jaar met elkaar bevriend en vieren dat jubileum.
 
 
Juventus supporters
Jansen ziet daarin geen groot probleem. "De relatie met Juventus-supporters is er al jaren. Er komen ongeveer tachtig supporters die hier vaak naar toekomen. En die relatie is gewoon goed. Het is geen veiligheidsrisico."
 
 
De gemeente, ADO en de politie weten van de combinatie van deze lastige factoren.  "We zijn hiervan op de hoogte. Net als voor iedere wedstrijd nemen we, in overleg met ADO Den Haag, die maatregelen die noodzakelijk zijn om een veilig en ordelijk verloop van de wedstrijd mogelijk te maken", aldus de woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen.