volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 15-01-2014 13:15:00

Wilfried Kanon: ADO Den Haag was precies wat ik zocht


ADO deed deze winter (nog) geen aankopen. Toch voelt het alsof er een nieuwkomer is, nu Wilfried Kanon eindelijk speelgerechtigd is. Deze week traint de 20-jarige verdediger uit Ivoorkust voor het eerst mee mét zijn visum op zak.


Door Lars Omloo
 
 
De grote vraag rond Wilfried Kanon: hoe goed is hij eigenlijk? Hij popelt om dat te laten zien. Ja, hij trainde voor de winterstop al drie maanden mee met ADO, maar hij mocht nog geen wedstrijden spelen. Pas vorige week kwam zijn visum eindelijk in orde waardoor hij speelgerechtigd is.  "Natuurlijk was het moeilijk om zo lang te wachten", zegt de Ivoriaan. "Vorige week nog moest ik voor mijn visum een paar keer op en neer van Ivoorkust naar Ghana. Gelukkig is het nu in orde."
 
 
Het zweet druppelt nog van zijn gezicht. Het is kort na de training van ADO in het Kyocera Stadion. Kanon heeft nog een paar rondjes extra gelopen. De linksbenige verdediger voelt zich fit, maar beseft dat hij fysiek nog beter moet worden. "Ik heb de afgelopen weken wel voor mezelf getraind. Maar je loopt toch een achterstand op ten opzichte van de groep die in Spanje tweemaal per dag trainde", vertelt Kanon in een combinatie van Italiaans en Frans.
 
 
Kanon werd in het najaar nog herkeurd omdat zijn hart een kleine afwijking zou laten zien. Fysiek bleek hij echter toch in orde. Zo is er geen belemmering meer voor een Haags debuut, al lijkt het uitgesloten dat Kanon zondag tegen NEC meteen speelt. Hij mist nog wedstrijdritme.
 
 
De verdediger speelde vorig seizoen voor Corona Brasov in Roemenië, het jaar ervoor bij de jeugd van Empoli in Italië. In de zomer kon hij ook naar België of Frankrijk, maar ADO gaf hem “het beste gevoel”. Scout Lex Schoenmaker jr. kwam speciaal naar Roemenië toe om hem te zien.  "Ik wilde graag naar een grotere competitie en ADO Den Haag was precies wat ik zocht. Of ik ooit verder hogerop wil? Natuurlijk, elke voetballer heeft zijn dromen. Maar je weet nooit hoe het loopt. Ik ben blij waar ik nu ben en wil me hier laten zien, dat gaat voor alles."
 
 
Kanon heeft nog een contract voor anderhalf jaar. In Den Haag voelt hij zich thuis. De Afrikaan is goedlachs en maakt makkelijk contact. “Ik ben het gewend om alleen te zijn, heb dat in Italië en Roemenië ook meegemaakt. Ik kan skypen met mijn familie. Verder trek ik veel op met Catalin Tira, maar ook met andere ploeggenoten. En ik kijk graag naar voetbal op televisie. Meestal let ik dan op de verdedigers."
 
 
Kanon spreekt amper Engels. Hij volgt wel Nederlandse les en beheerst inmiddels de voetbaltermen. Gek genoeg verstaan voetballers elkaar sowieso, ongeacht de taalkloof. "Ik praat op het veld bijvoorbeeld tegen Tom Beugelsdijk in het Frans en hij praat terug in het Engels. En dan begrijpen we elkaar toch."
 
 
De 20-jarige Kanon doorliep alle nationale jeugdelftallen van Ivoorkust, maar een optreden met de “echte” Oranje Olifanten zat er nog niet in. "Dat is wel mijn doel. Ivoorkust had een superlichting. Nu is er een tussenfase, waarin ze al blij zijn dat ze aan het WK in Brazilië mogen meedoen. Hopelijk hoor ik straks bij een nieuwe sterke generatie."