volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 11-01-2014 19:21:00

Maurice Steijn: We moeten nu gewoon beter gaan presteren


ADO Den Haag vertoefde afgelopen week in Spanje om zich voor te bereiden op de belangrijke tweede helft van het seizoen. Vlak voor de terugreis naar Rotterdam sprak de redactie van ADOfans.nl met trainer Maurice Steijn die zaterdag 1000 dagen hoofdtrainer van ADO Den Haag is.


Maurice Steijn: We moeten nu gewoon beter gaan presteren. Maurice hoe is het trainingskamp dit keer bevallen?
"Het is ons heel goed bevallen met name als je de doelstelling hebt om naar elkaar toe te werken. Jullie hebben het zelf de afgelopen 4 jaar ook kunnen zien dat de het een mooie omgeving is om te werken. Rustig en goed weer en dan zie je gaandeweg de week de groep dichter bij elkaar komen en ook dat de trainingen steeds beter worden. We waren wel teleurgesteld in die eerste oefenwedstrijd tegen Munster. We hebben dat geëvalueerd en geconstateerd dat de spelers behoorlijk vermoeid waren van de eerste drie dagen waarin we heel pittig getraind hebben en ook nog de ochtend voor die wedstrijd. We hebben toen het gas iets teruggenomen en donderdag tegen KV Oostende hebben we zeker in de eerste helft een prima wedstrijd gespeeld. Al met al was het een uitstekende week."Het trainingskamp begon eigenlijk zondag al in het Kyocera stadion, waar je op het kunstgras kunt trainen. Waarom dan toch naar Spanje?
"Dit trainingskamp was sowieso al ver voor er sprake van was dat we kunstgras zouden krijgen besproken. We zijn nu wel al aan het kijken voor een locatie voor volgend jaar,  misschien één met kunstgras. Maar zo'n weekje bij elkaar is ook goed voor het groepsgevoel."Catalin Tira was er deze week niet bij.
"Nee dat klopt die was ondanks de afspraak die we gemaakt hadden te laat terug uit Roemenië en daarvoor heb ik hem gestraft. Hij liet mij al twee weken van tevoren weten dat hij de eerste er training niet bij zou kunnen zijn. Ik heb toen gezegd: 'je zorgt maar dat je er bent'. Desnoods was hij met de auto naar Nederland gekomen, maar desondanks was hij te laat. Catalin is jong, maar wat hij deed kon echt niet. We staan voor een mega belangrijke periode voor ADO Den Haag en dan moet je je ook als een prof gedragen én op tijd wezen. Ik heb wel eens vaker een speler beboet of een schorsing gegeven maar daarna is het ook over. Hij heeft zijn straf gehad en maandag sluit Catalin dus weer gewoon weer met een schone lei bij de groep aan."
ADO Den Haag staat er op de ranglijst niet goed voor, de resultaten blijven achter: dus is er kritiek op de trainer. Volg je dat en hoe ga je daarmee om?
"Ik krijg daar wel dingen van mee maar zelf volg ik geen internet, twitter, websites en dergelijke, ja ADOfans.nl wel, daar kijk ik dagelijks wel een keer op. Maar ik ga niet alle links bekijken waar heel vaak ook op de man wordt gespeeld. Ik hoor wel vanuit mijn omgeving iets maar ik kan daar niet zoveel mee. Ik heb dagelijks overleg met Lex Schoenmaker en dan bespreken we allerlei zaken. Met  Aad de Mos en Dick Advocaat heb ik ook regelmatig contact maar dat is voor de grote lijnen" .Maar vraag je ook hun hulp? Want je hebt in een eerder interview aangegeven dat het op een training er wel goed uitkomt, maar tijdens de wedstrijden vaak niet.
"Het is niet zo dat ik na elke training of wedstrijd met ze contact heb, maar zoals ik al zei we hebben regelmatig contact met de mannen. We weten zelf ook vaak wel de oorzaken."Het loopt dus nogal eens niet tijdens de wedstrijden. En wat ons opvalt is dat je vaak fel reageert op de beslissingen van de scheidsrechters. We merken dat het zich weerspiegelt in het veld. Merk je dat zelf ook?
"Ik kan slecht tegen onrecht. Ik heb moeite met de houding die ze soms aannemen. Ze moeten gewoon de regels volgen. Dat moet ik uiteraard ook net als anderen. Dus zij ook. Maar we hebben met elkaar afgesproken dat we richting het arbitrale trio en vierde man meer afstand willen nemen. Het moet niet elke keer een strijd met ze zijn, we moeten ons meer focussen op de spelers en wedstrijd."

 


Wat is jouw doelstelling nu?
"We moeten minimaal 15e worden. We staan nu halverwege het seizoen 16e en dat moet duidelijk beter worden. We zitten nu in een competitie waar iedereen heel dicht bij elkaar staat, dus we zouden nog een aantal plekken meer kunnen stijgen. Afgelopen jaar hebben we niet echt goed gepresteerd, wel zat een en ander tegen, de resultaten bleven achter, maar ook waren er een aantal randzaken die we zelf niet in de hand hadden, zoals het overschakelen naar kunstgras, de verhuizing van de training van het Zuiderpark naar het  Kyocera stadion en het inpassen van de spelers. Dat laatste is ook een punt van kritiek op mezelf. We hadden de groep heel laat bij elkaar. Ik heb misschien wel te lang gewacht op bepaalde spelers waardoor ook andere spelers een keuze maakten. Het moet de rest van het seizoen beter gaan, want we krijgen nu wat de randzaken betreft meer rust. Nu gelden de excuses dan ook niet meer. We moeten nu gewoon beter gaan presteren. "

 


Tijdens het trainingskamp heeft directeur Piet Jansen gezegd dat hij graag iemand erbij wil hebben met voetbalkennis, omdat dat in de top van de club niet echt aanwezig is. Zou het je ontlasten als er bijvoorbeeld een technisch directeur zou worden aangetrokken?
"Ik heb het inderdaad enorm druk. Dat heb je dit trainingskamp ook weer kunnen zien. Dus een versterking op dat gebied zou welkom zijn, in wat voor functie dan ook. Hoe meer voetbal know how er in de club is, des te beter. Dan kun je elkaar gaan sparren. Dan maak je elkaar alleen maar beter."

 


Jeffrey Van As heeft bij NAC ontslag genomen. Mogen we, omdat hij bevriend met je is, de conclusie trekken dat hij misschien naar ADO komt?
"Jeffrey en ik hebben een goede relatie met elkaar omdat we samen gespeeld hebben en gaan nog steeds goed met elkaar om. Maar ik ga er niet over, zo simpel is het.

 


Wat betreft de selectie. Komt er nog een speler bij? Want je zou bijvoorbeeld Gorter er graag bij willen hebben?
"Gorter zou eerst een gesprek hebben met zijn trainer en technisch directeur en dan zijn status voor volgend jaar horen. Op het moment dat hij dat weet zou hij eventueel verhuurd mogen worden. Maar we moeten zelf eerst kijken wat de mogelijkheden zijn."Worden er, net als voorgaande jaren, nog spelers aan Dordrecht verhuurd?
"Nee, daar is op dit moment geen sprake van."Er gaat een gerucht dat Roland Alberg weg zou gaan?
"Ik snap niets van dat gerucht. Roland zelf ook niet. Hij heeft het hier naar zijn zin en hij heeft nog een contract voor dit jaar met een optie voor nog 2 jaar."Ninos Gouriye is volgens jou opgebloeid en dat konden we ook zien in de wedstrijd tegen KV Oostende, waarin hij in een spitspositie twee maal  scoorde. Ga je hem nu op een andere plek zetten?
"Dat zou kunnen nu Kramer een paar wedstrijden geschorst is. Hij speelde zeker goed, dat moet je ook belonen met een basisplaats. Hij kan zowel op links als op rechts goed spelen. Gelukkig komt de oude Ninos weer terug."Zoals we al zeiden, je bent zaterdag 1000 dagen hoofdtrainer bij ADO Den Haag. Is er over een eventuele contractverlenging gesproken?
"Ik hoorde dat Piet Jansen er iets over gezegd heeft. Maar ik heb nog een contract voor anderhalf jaar. Men kan zien dat de manier waarop we, spelers en technische staf met elkaar werken goed is, maar er moet wel gepresteerd worden. Laten we eerst maar eens kijken hoe de rest van het seizoen verloopt en zorgen dat we een paar plaatsen hoger staan. Er is nog niet met mij gesproken. Het is ook nog niet aan de orde, omdat ik nog anderhalf jaar contract heb."