Datum plaatsing: 22-12-2013 18:08:00

Abritrage verziekt wedstrijd: PSV - ADO Den Haag( 2-0) Foto's en verslag

ADO Den Haag heeft vanmiddag zoals verwacht in Eindhoven verloren. De arbitrage speelde daarbij een belangrijke rol. Scheidsrechter van Sichem zorgde hoogstpersoonlijk voor de nederlaag van ADO.

Wij houden er niet zo van. De scheidsrechter de schuld geven. Waarschijnlijk had ADO Den Haag ook met goede arbitrage verloren. Maar scheidsrechter van Sichem maakte het vandaag heel bont in de eerste helft. PSV bleek geen overtreding te kunnen maken, maar ADO des temeer. Nu kunnen we daar ook wel mee omgaan, maar het wordt wel erg vervelend als de scheidsrechter ook nog eens direct verantwoordelijk is voor de nederlaag en dat werd het geval. Daarover later meer.

Eerst het begin. ADO startte met Ninos Gouriye in de basis. Zoals verwacht liet ADO PSV komen en dat leverde de Eindhovenaren een handvol kansen op. In de achtste minuut kreeg Park zijn eerste grote kans, maar een reflex van Coutinho zorgde voor de redding. Daarna waren er nog een aantal kansen, maar Gino stond goed te keepen of PSV wist de bal naast te krijgen.

In de 21e minuut moest Gehrt geblesseerd het veld verlaten en voor hem kwam Alberg in het veld. PSV kwam wat slechter in de wedstrijd te liggen, de fans begonnen te morren en de arrogante verwende PSV jongetjes -zoals Johan Derksen ze laatst noemde- begonnen hun gebaartjes te maken.

Dat was het moment voor van Sichem om in te grijpen. Of eigenlijk niet in te grijpen. Maher maakte een overtreding op Meijers waarvoor hij niet floot. Uit het balbezit wat volgde voor PSV counterde PSV en greep Couninho verkeerd in: rood en een penalty tegen die ook de 1-0 betekende.   Daarna volgde al snel de 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Ondertussen deelde van Sichem vrolijk gele kaarten uit aan ADO.

Zelfs na het affluiten voor de rust wist hij nog opschudding te veroorzaken. Meijers schoot na het fluiten de bal omhoog en dat beloonde van Sichem met een gele kaart. Fraser werd zo boos dat hij in de rust nog rood kreeg van de zwalkende scheidsrechter. Achteraf deed ADO het enige verstandige: heel hard zeggen dat ieder woord over de arbitrage er één teveel was. De televisiebeelden vertelden genoeg en met het herhalen van de woorden om geen woorden vuil te maken over van Sichem,  zorgde ADO eigenlijk voor een stevig standpunt  ten aanzien van de scheidsrechter.

ADO verdient complimenten voor de tweede helft. Alhoewel PSV zeer slecht speelde, stond ADO goed georganiseerd. De tweede helft was verder niet om aan te zien en we besteden er ook geen woorden aan. Tom Beugelsdijk mocht in de 92e helft nog een penalty nemen, maar die bal werd gestopt.

De eerste helft van het seizoen zit erop. ADO staat op een terechte 16e plek. Slechts zeldzaam weet ADO goed te spelen en eigenlijk hebben we weinig wedstrijden te weinig gekregen. Het wordt nog een hele klus, handhaving....