volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 17-12-2013 12:24:00

Holla: 'Frustreert mij ook dat ik vaak op de tribune zit'


Geblesseerde ADO Den Haag captain Holla wordt gemist


Door Daniël Dwarswaard
 
 
De jongste opdoffer voor ADO Den Haag, de thuisnederlaag tegen RKC (1-2), sloeg weer keihard in. In plaats van een plek in de middenmoot staat ADO weer onder de gehate degradatiestreep. Met PSV-uit in het verschiet Lijkt er weinig plek voor optimisme. Door blessures is ook aanvoerder Danny Holla niet de Danny Holla van vorig seizoen. Een niet te onderschatten verschil.
 
 
Vooral in het veld is Danny Holla een aanvoerder, vindt hijzelf. Natuurlijk, ook nu de captain geblesseerd is, geeft hij zijn mening. Maandagmiddag bijvoorbeeld nog, toen de pijnlijke 1-2 nederlaag tegen directe concurrent RKC werd besproken. Maar Holla wil de waarde van de aanvoerdersband vooral laten gelden als hij binnen de lijnen staat.
 
 
Ook nu ADO nog altijd op een zorgwekkende zestiende plaats staat gaat hij zich buiten het veld niet geforceerd anders gedragen.  "Je moet je ook niet anders gaan voordoen dan je bent. Vooral binnen de lijnen voel ik mij een aanvoerder. Iemand die zijn taken uitvoert en veel coacht. Daarom frustreert het ook zo dat ik de eerste seizoenshelft vaak op de tribune heb gezeten."
 
 
Van de zeventien competitiewedstrijden miste Holla er zes. De laatste vier door een hamstring-kwetsuur waar hij nog steeds mee worstelt. Eerder dit jaar miste hij door een schorsing de smadelijke nederlaag bij PEC Zwolle (6-1) en door een hielblessure de kansloze missie in de Kuip tegen Feyenoord (4-2). Zoekend naar een oorzaak voor de “dramatische” eerste seizoenshelft van ADO, passeert ook het gebrek aan leiderschap vaak de revue. De frequente afwezigheid van Holla kan daar niet los van worden gezien. Oerdegelijk, onverzettelijk, stabiel. Juist die eigenschappen missen de Hagenaars deze competitie.
 
 
Winstpartijen tegen FC Twente en recent FC Groningen worden net zo makkelijk opgevolgd door een bekerblamage tegen MVV en een cruciaal verlies tegen concurrent RKC. Volgens Holla is die extreme wisselvalligheid een fenomeen dat de hele eredivisie teistert. “Daarom zie je bij ons ook verrassende uitslagen, in positieve en negatieve zin”. 
 
 
Maar is er niet meer? Eerder dit jaar verkondigde Holla nog dat de spelers van ADO “elkaar niet moesten laten verzuipen” in het veld. En spits Mike van Duinen benadrukte dat goede prestaties alleen komen als niemand qua inzet verzaakt. Holla nu: "Wat dat betreft voel ik wel een verschil met eerder dit jaar. De stand op de ranglijst is niet veranderd, maar het spel zeker wel. Tegen Heerenveen en FC Groningen deden we het prima. Maar de nederlaag tegen RKC overschaduwt dat weer."
 
 
Zelf zal hij het niet zeggen, maar ADO mist “patron” Holla wel degelijk. Niet alleen door zijn doelpunten (elf vorig seizoen), maar juist ook vanwege de invloed die hij op anderen heeft. Veel ADO-spelers staan graag met hem op het veld. Zijn overtuiging geeft ook anderen vertrouwen. Holla zelf nuanceert: “Ook dit seizoen hebben we met mij slechte wedstrijden gespeeld, maar ik probeer altijd het team te helpen”. 
 
Hij geeft toe dat spelen in de kelder van de eredivisie hem zwaar valt. “Toen ik door FC Groningen werd verhuurd aan VVV, speelden we ook onderin. Maar in Venlo kwam ik in de winterstop en ging het steeds beter draaien. Dat geeft toch een ander gevoel. Nu zijn we eigenlijk vanaf de start bezig met de onderste plekken." 
 
Gaat hij het duel met PSV halen? Holla weet het echt niet. Het is elke week weer de vraag of hij de volgende week kan spelen. Keer op keer had Holla hoop, maar zorgde de hamstringblessure voor veel frustratie. "Ik wil zo graag weer spelen. Maar het herstel gaat langzamer dan gehoopt. Ook mentaal kreeg ik daarom wel steeds een tik als bleek dat het niet ging lukken. En dat had ook weer zijn invloed op mijn lichaam. Daarom heb ik nu gezegd: ik bekijk het echt dag per dag. In alle eerlijkheid kan ik daarom nu nog niet zeggen of ik er zondag tegen PSV bij kan zijn."