volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 14-12-2013 14:30:00

Eindelijk een keer twee op een rij voor ADO Den Haag?


Danny Bakker beseft belang van duel met RKC Waalwijk.


door Daniël Dwarswaard
 
 
ADO Den Haag won dit seizoen nog nooit twee keer achter elkaar. Met de uitwinst tegen FC Groningen op zak hebben de Hagenaars vanavond tegen RKC dé kans om een “serie” neer te zetten en de degradatiezorgen te vergeten. Dat moet gebeuren mét de 18-jarige Danny Bakker wederom op het middenveld. Een zelfkritische jongeling.
 
 
Danny Bakker voelde elk spiertje van zijn lichaam. In de spelersbus op de terugweg vanuit Groningen pakte hij zijn mobiele telefoon en slingerde zijn gevoel via Twitter de wereld in. “Wat een wedstrijd! Helemaal gebroken, maar we nemen de drie punten mee naar Den Haag”.  Twee volle wedstrijden op eredivisieniveau in vijf dagen tijd. Het tengere lichaam van de jonge Hagenaar is er nog niet aan gewend. Maar de vier punten die ADO overhield aan de wedstrijden tegen eerst Heerenveen en daarna FC Groningen maken veel goed.
 
 
Eerst centraal achterin en later op het middenveld haalde Bakker tot twee keer toe een dikke voldoende. Ook die constatering helpt om de spierpijn uit zijn lichaam te laten verdwijnen. Bakker blijft bescheiden, zo zit hij nu eenmaal in elkaar, zegt hij zelf. “Het ging wel aardig, ja."
Om er direct maar een paar verbeterpunten tegenaan te gooien. "Conditioneel moet ik sterker worden, zodat ik nog vaker kan aansluiten bij de aanvallers. En ik moet meer initiatief tonen, meer opeisen. Het spel verdelen. Dat deed ik in de A-1 en bij Jong ADO ook. Daar liggen mijn kwaliteiten."
 
 
Hij legt de lat hoog. Want juist op de punten die Bakker noemt, viel de jeugd-international van Oranje onder 19 op tegen FC Groningen. "Zowel binnen als buiten de lijnen moet ik mij meer laten gelden. Ik ben begonnen met de hbo-opleiding startend ondernemerschap. Dat doe ik ook om als persoon te groeien. Van nature ben ik een bescheiden jongen, maar soms moet ik wat vaker van me afslaan."
 
 
Krediet
En op het veld? "Door je spel moet je respect afdwingen en krediet opbouwen. Als onervaren speler moet je niet gelijk een grote mond hebben. Eerst een lange periode achter elkaar goed spelen, dan bouw je vanzelf krediet op. Daar ben ik nu druk mee bezig. Ik durf wel mijn mond open te doen, maar misschien moet ik meer aanwezig zijn. Daar praat ik ook over met de trainers, maar ook met mijn ouders en vrienden."
 
 
Als Bakker de stand van de eredivisie erbij pakt, maakt hij soms heel stiekem een virtuele ranglijst. Wat als we winnen? Waar komen we dan terecht? De conclusie is dat ADO bij winst voorlopig de degradatiezone verlaat. Het onderstreept nog maar eens het belang van de wedstrijd van vanavond. Ook RKC moet winnen om de laatste plaatsen te verlaten.
 
 
Om het plannetje van ADO te doen slagen, moeten de Hagenaars wel letterlijk een unieke prestatie neerzetten. Het lukte dit seizoen namelijk nog niet om twee wedstrijden achter elkaar te winnen. Het symboliseert de ongekende wisselvalligheid van de ploeg. 
Om “de winst” in Groningen daadwerkelijk te verzilveren, is een overwinning op RKC vereist klonk het al na de zege in het Noorden. Bakker en ADO hebben een duidelijk opdracht. : "We móeten dit weekend onze slag slaan."