Datum plaatsing: 04-12-2013 21:48:00

Foto's en verslag : Heerenveen naast ADO Den Haag in blessuretijd: 1-1

ADO Den Haag heeft zichzelf weer een slechte dienst bewezen. In de 72e minuut kwamen de Hagenezen op voorsprong, maar gaven in de 92e minuut de winst uit handen: 1-1.

Maurice Steijn moest behoorlijk aan het elftal sleutelen in vergelijking met de wedstrijd tegen Ajax. Beugelsdijk en Kramer waren geschorst en Holla en Zuiverloon waren geblesseerd. Daarvoor kwamen Bakker, van Haaren en Gouriye in de basis terug.

In het verder ernstig lege stadion was wel dadelijk duidelijk dat ADO Den Haag zich niet de kaas van het brood wilde laten eten. Heerenveen was met de teruggekeerde Finnbogasson naar Den Haag gekomen met weinig offensieve bedoelingen. Het wachtte ADO op en loerde op de kansen die vanzelf zouden komen. En dan moest Finbogasson natuurlijk toeslaan.

Zo ontspon zich een vrij saaie eerste helft. De eerste echte kans was voor Heerenveen nadat ADO wat kleine kansjes had gehad in de persoon van van Duinen. Bij ADO was het positiespel op het middenveld vrij goed verzorgd. Van Haaren en Alberg speelden een prima partijtje en konden elkaar goed vinden. Gehrt speelde vandaag wat minder.

In de tweede helft golfde de wedstrijd op en neer. De spanning in de wedstrijd lag hem voornamelijk in de fouten die beide ploegen maakten. Naarmate de tweede helft vorderde kon ADO meer druk zetten en creëerde een overwicht. Bij een vrije trap van van Haaren, die met moeite gered werd, kon Gouriye nauwelijks misschieten in de rebound, maar hij miste niet alleen, hij struikelde over zijn eigen voeten. Van Duinen stond er achter en schoot mooi en maar de keeper van Heerenveen redde katachtig. Vlak daarna viel dan toch de 1-0, Van Duinen kon vanaf de rand 16 aanleggen en schoot niet al te best in, maar de keeper van Heerenveen raakte de bal verkeerd en belandde daardoor in het goal.

ADO had zijn fel begeerde voorsprong. Heerenveen moest gaan voetballen en deed dat ook. Maar het was ADO die het zichzelf direct moeilijk maakte. Net aan een minuut later leek Bakker in eigen doel te schieten, maar de bal belandde op de paal en ADO kon tenauwernood uitverdedigen. Zo ontstonden er vaker hachelijke momenten. De grootste waren voor Finnbogasson. Een maal kon hij vrij inschieten, maar hij besloot over te spelen en daardoor kon ADO de bal weer wegkrijgen. Aan de andere kant was ook ADO gevaarlijk. Van Haaren schoot een bal op de paal en ook van Duinen en Gouriye kregen nog kansen, maar tevergeefs.

In de blessuretijd gebeurde het onvermijdelijke: Otiga kreeg de bal en schoot de gelijkmaker alsnog binnen. Een puntje dus. Waar ADO maar weinig aan heeft.

Nog even aandacht voor Jerson Cabral: hij heeft het vanwege zijn opmerkingen bij Radio West zwaar te verduren gehad, maar vandaag speelde hij behoorlijk goed. Vooral verdedigend blonk hij uit en hij lijkt nu we te beseffen dat hij heel hard zal moeten werken om de gunst van het publiek terug te winnen. Ninos Gouriye blijft daarentegen een schim van de voetballer die hij bij Heracles was. Niets lukt en hij is zo uit vorm dat het soms pijnlijk is om naar te kijken. Compliment nog voor Danny Bakker die het vandaag naast Vito Wormgoor prima deed, evenals Malone.

foto's ADO Den Haag SC heerenveen 1-1