volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 30-11-2013 14:04:00

Zuiverloon: 'Ajax bestaat toch ook gewoon uit elf man?'


Gianni Zuiverloon kent geen angst voor Amsterdammers.


Door Daniël Dwarswaard

 

Als product van de jeugdopleiding van Feyenoord hoef je ADO-speler Gianni Zuiverloon niets te vertellen over wedstrijden tegen Ajax. Hij speelde, zeker in de jeugd, vaak tegen de Amsterdammers. Altijd met lef en bravoure, maar ook zonder angst. "Zeker in eigen stadion moeten we ons niet laten afbluffen."

 

Het lijkt een soort gewoonte te worden: na afloop van de training spelen Roland Alberg en Gianni Zuiverloon een spelletje dat nog het meest lijkt op voetvolley. De uitdagers zijn te vinden in de technische staf.  'Jong' tegen 'oud'. Maar dat de 'oudjes' het nog kunnen, bewezen trainers Maurice Steijn en Henk Fräser eerder deze week al. Maar ook gisteren beten Alberg/Zuiverloon hun tanden stuk op Fräser en Ekrem Kahya, de andere assistent- trainer van ADO Den Haag.

 

Zuiverloon baalde, maar kon er stiekem ook wel weer om lachen. Zo'n spelletje gaat er bloedserieus aan toe, maar werkt tegelijkertijd ontspannend. Morgen zal er van die ontspanning weinig te merken zijn in het Kyocera Stadion. ADO Den Haag - Ajax staat altijd onder hoogspanning. Zuiverloon gaat het voor het eerst meemaken.

 

Maar angst kent hij totaal niet. Ook niet nadat hij dinsdag op tv had gezien hoe Ajax van Barcelona won.  "Ajax bestaat toch ook gewoon uit elf man? Eerlijk is eerlijk. Zij hebben het goed gedaan tegen Barcelona. Maar morgen kan het weer compleet anders zijn. Wij moeten strijd leveren. Vanaf de eerste minuut er bovenop klappen. En goed proberen te voetballen, dat moeten wij ook kunnen. Het gaat vooral om de combinatie."

 

De Rotterdammer is gewend aan het feit dat ontmoetingen tegen Ajax bestempeld worden als dé wedstrijd van het jaar. Dat was ook zo toen Zuiverloon in de jeugd van Feyenoord speelde. "Dat waren toen mooie potten. Zowel wij als Ajax hadden een goede lichting. Ik speelde onder meer met Jonathan de Guzman. Bij Ajax liepen toen Ryan Babel, Urby Emanuelson en Milano Koenders rond. We waren erg aan elkaar gewaagd. Je leefde echt naar die wedstrijden toe."

 

Volgens Zuiverloon is het niet nodig om zijn Ajax-ervaringen expliciet te delen met de ADO-selectie. "Iedereen moet beseffen dat er ook tegen Ajax kansen liggen", zegt de multifunctionele speler. „Maar dat gevoel leeft al in de groep. Ik hoef daarvoor niemand te motiveren. Zeker in ons eigen stadion moeten we ons niet laten afbluffen. Als wij honderd procent strijd leveren kan er iets moois gebeuren!'

 

Zuiverloon merkt dat de wedstrijd morgen nét even belangrijker is dan een doorsnee competitiewedstrijd. "De trainer zet ons extra op scherp door te benadrukken dat hij elf kerels op het veld wil zien”. Vraag is nog op welke positie hij tegen Ajax gaat spelen. In elk geval niet centraal achterin waar Vito Wormgoor zijn rentree maakt en weer een duo vormt met Tom Beugelsdijk. Aangezien Danny Holla (hamstringblessure) niet op tijd fit is, kan Zuiverloon ook de plaats van de aanvoerder overnemen als controlerende middenvelder.

 

Een ander logisch scenario is dat Dion Malone die plek gaat invullen. Dán is Zuiverloon rechtsback, de derde positie waar hij kan spelen.

Waar hij precies staat, vindt de Rotterdammer van ondergeschikt belang. “Ik zeg heel eerlijk: dat maakt mij niet zoveel uit. Op elke positie zal ik meer dan honderd procent geven. Want tegen dit Ajax wordt het niets als we daar niet mee beginnen."