volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 29-11-2013 15:04:00

ADO Den Haag-spelers willen Ajax op hun beurt 'verrassen'


Geen angst na "Barca"


Door Daniël Dwarswaard

 

Voetballend Nederland raakt niet uitgepraat over de wijze waarop Ajax de wereldsterren van FC Barcelona versloeg. Maar hoe beleefden de spelers van ADO, zondag de volgende tegenstander van de Amsterdammers, die sensationele zege? Drie ADO'ers over hun gevoelens, dinsdag voor de buis. "Zondag is het ónze beurt om te verrassen."

 

Mathias Gehrt
Ajax is een grote naam in Denemarken, het land van ADO-middenvelder Mathias Gehrt. Vanzelfsprekend bekeek de lichtvoetige Deen de prestaties van zijn landgenoten Lasse Schöne, Viktor Fischer, Christian Poulsen en Nicolai Boilesen dinsdag op televisie.

Gehrt was onder de indruk, niet alleen van de Denen. "Ajax deed het heel goed, zeker de eerste helft. Al moet ik zeggen dat Barcelona veel minder speelde dan normaal. Er waren nog genoeg sterren bij, maar je merkte toch dat zij niet hoefden. Bang voor Ajax? Nee, zeker niet. Zondag is het onze beurt om hen te verrassen."

De kleine Gehrt, voorlopig één van de Haagse smaakmakers, weet inmiddels dat ADO - Ajax een 'bijzondere” wedstrijd is voor de supporters. "In Denemarken speelde ik met Brondby tegen FC Kopenhagen. Dat waren altijd echte krakers. Zondag laat ik mij verrassen."

 

Tom Beugelsdijk
Beugelsdijk kan niet zeggen of hij nu genoten of gevreesd heeft toen hij Ajax bezig zag tegen Barcelona.  "Eigenlijk allebei niet. Ik vind het onwijs knap wat Ajax deed, maar vrezen moet je nooit. De wedstrijd zondag zal compleet anders zijn. Kijk, Barcelona probeert altijd te voetballen. Dat willen wij ook, maar wij zullen toch veel vaker de lange bal op Michiel Kramer spelen als we onder druk staan. Dan wordt het een kwestie van duels winnen. Het gaat veel meer een vechtwedstrijd worden."

Met speciale belangstelling keek Beugelsdijk naar spits Danny Hoesen, zondag zijn directe tegenstander. "Hij deed het heel goed. Knap hoe die jongen zich heeft ontwikkeld de laatste jaren. Met FC Dordrecht heb ik twee keer tegen hem gespeeld toen hij nog voor Fortuna Sittard uitkwam. Daar bewaar ik goede herinneringen aan. Tot twee keer toe heb ik hem gesloopt."

 

Aaron Meijers
Meijers zat dinsdag te genieten voor de buis, zegt hij eerlijk. "Ik heb er wel respect voor als je zo goed speelt tegen Barcelona. Zeker de eerste helft was mooi, jammer dat het na die rode kaart van Joël Veltman een compleet andere wedstrijd werd. Op Europacup-avonden ben ik altijd voor de Nederlandse ploeg, zo chauvinistisch ben ik wel. Gevreesd heb ik niet echt. Tegen ons doen er misschien ook weer andere spelers mee en wordt het waarschijnlijk een totaal andere wedstrijd. Onderling in ons team hebben we uiteraard ook contact gehad. Zelfs tijdens de wedstrijd via Whatsapp. Meer als liefhebbers hoor. Dan heb je het bijvoorbeeld over een panna die wordt gegeven. Geen hele tactische besprekingen of zo."

Meijers speelde met ADO nog niet eerder thuis tegen Ajax. Vorig jaar, toen ADO een punt pakte (1-1), was de verdediger geschorst na zijn rode kaart tegen Heerenveen. "Mijn gevoel is na dinsdag niet anders geworden. Ik heb Ajax heel vaak zien spelen en we kennen hun kwaliteiten. Maar wij moeten er vol voor gaan."