volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
spitsnieuws.nl

Datum plaatsing: 29-11-2013 09:54:00

Incognito naar de Arena


Ajax verbaasde tegen Barcelona vriend en vijand. Kunnen de Ajacieden hun hoge niveau zondag in het uitduel met ADO Den Haag opnieuw halen? Maurice Steijn, trainer van de Hofstedelingen, hoopt van niet.


Wat dacht jij afgelopen dinsdagavond omstreeks half tien ’s avonds?

"Hahaha, dat we zondag onze borst nat kunnen maken. Ajax speelde natuurlijk fantastisch tegen Barcelona. Toevallig zat ik met mijn zoon in het stadion. Hij is helemaal idolaat van Barça en van Messi. Eigenlijk had hij niet zo leuke avond, haha. Hij is zeker geen fan van Ajax, Barça verloor en hij heeft Messi niet gezien. Maar het was een wedstrijd waarin Ajax de eerste helft zeer goed speelde en in de tweede helft lieten ze ook nog eens karakter zien.”

 

Kreeg je opmerkingen naar je hoofd geslingerd?

"Nee, ik had een petje op. Ik denk niet dat iemand in de gaten had dat de trainer van ADO Den Haag in het stadion zat.”

 

Ben je geschrokken van het goede spel van Ajax?

"Ik schrik niet zo snel…”

 

Barcelona is een van de beste teams ter wereld, maar wordt door Ajax weg getikt. De trainer van ADO Den Haag schrikt daar niet van?

"Elke wedstrijd is anders, dat bewijs wordt wekelijks geleverd in de Eredivisie. ADO is zeker niet kansloos.”

 

Zat je puur als trainer te kijken of kon je ook genieten?

"Allebei. Naast trainer ben ik natuurlijk ook liefhebber. Ik heb een fantastische wedstrijd gezien.”

 

Misschien is het wel in jullie voordeel dat Ajax zo goed speelde tegen Barcelona. Misschien onderschatten ze ADO nu…

"Dat geloof ik niet. Ajax is een stabiele ploeg, net zoals AZ trouwens. Ze zullen ons heus niet onderschatten, Frank de Boer laat dat niet toe. Ze zullen eerder een boost hebben gekregen. Het enige wat mogelijk in ons voordeel werkt is dat ze misschien nog vermoeid zullen zijn. De wedstrijd tegen Barcelona heeft natuurlijk het nodige gevergd.”

 

In Den Haag zijn ze niet zo dol op Ajax, maar eigenlijk lijken jullie in een bepaald opzicht erg op elkaar…

"Ja, dat klopt. We leiden allebei op. Ajax en ADO zijn twee clubs die het liefst met eigen jongens spelen en als dat niet lukt met zoveel mogelijk Nederlanders. Ik vind het bijvoorbeeld mooi dat Ajax Lerin Duarte heeft gehaald als opvolger van Christian Eriksen. Een Nederlandse jongen in plaats van een buitenlandse speler.”

 

Jij geeft de ploeg een Haags gezicht, bent een jongen van de club, veel van je spelers zijn Hagenezen. Toch zijn sommige fans je liever kwijt dan rijk…

"Klopt. Leuk is dat niet. Het publiek is hier erg kritisch. Bijna ieder trainer heeft hiermee te maken gehad. Behalve John van den Brom, maar die won dan ook bijna iedere week. Ik heb er hier bijna honderd duels opzitten en over het geheel doen we het heel behoorlijk. Gelukkig is er binnen de club veel steun, we zijn een bepaalde weg ingeslagen en we vertrouwen met zijn allen erop dat dit de juiste weg is.”

 

Wat is die weg?

"Schulden wegwerken en bouwen aan een jong, herkenbaar team.”

 

Snap je de onvrede bij een gedeelte van de fans?

"Natuurlijk. We staan zestiende, dat is te laag. Maar ga er maar aan staan: ik moet nieuwe spelers inpassen en we zijn plotsklaps overgestapt naar kunstgras, omdat we grote problemen hadden met het oorspronkelijke natuurveld. En we zitten midden in een verhuizing. Zo trainen we in het stadion, maar doen we de krachttraining in het Zuiderpark. Iedere dag reis je 45 minuten extra. Daar moet snel een oplossing voor komen.”

 

Dan lijken alle spelers ook nog eens niet met hun hoofd bij de club. Jerson Cabral zegt doodleuk dat hij ADO als springplank ziet

,,Dat ligt iets genuanceerder, Jerson vertelde gewoon wat de afspraak tussen hem en ADO is. Beiden hopen op een win-win-situatie, maar het was niet handig van hem om dat te zeggen. Zeker gezien de periode waarin we zitten.”

 

Jullie sloten dit boekjaar af met zeven ton winst. Wie ga je kopen?

,,Haha, niemand. Die zeven ton zijn in het negatieve eigen vermogen van de club gestort. We zijn nu bijna gezond. En ik ben blij met het team dat ik nu heb. We zitten in een stijgende lijn. De duels met FC Twente, Cambuur en de eerste helft tegen FC Utrecht bevestigen dat. We moeten dit gevoel vasthouden en dan stijgt ADO echt wel een paar plekken.”