volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 26-11-2013 15:56:00

Michiel Kramer wil revanche tegen Ajax


Gemiste kansen spelen ADO-spits nog parten.


Door Daniël Dwarswaard
 
 
Waar FC Utrecht juist aanhaakte bij de middenmoot, verzuimde ADO Den Haag hetzelfde te doen. Naast de verdedigende fouten waarvan Utrecht perfect profiteerde ging het bij de 3-0 nederlaag vooral over de kansen die ADO miste. Spits Michiel Kramer staat al te lang `droog', maar blijft strijdbaar. Zeker als hij denkt aan ADO - Ajax, aanstaande zondag.  "Ik ben een Rotterdammer, hè. Als klein jongetje zat ik in de Kuip moet ik nog meer zeggen?"
 
 
Michiel Kramer sloeg Studio Sport zondagavond over. Al had dat nog niet eens te maken met de teleurstellende 3-0 nederlaag die ADO Den Haag zondag tegen FC Utrecht leed. De spits laat wel vaker de hoogtepunten van de eredivisie schieten als hij zelf net een wedstrijd heeft gespeeld. De kansen die Kramer miste, had hij nog wel op zijn netvlies staan. Daar had hij de televisiebeelden niet voor nodig.
 
 
In de spelersbus op weg naar huis en 's avonds op bed: de twee grote kansen die Kramer miste bij een 0-0 tussenstand spookten nog wel even door het hoofd. Maar tegelijkertijd heeft de van FC Volendam overgekomen centrumspits de laatste maanden een spoedcursus relativeren gehad. Kramer en zijn vriendin verwachten in januari hun eerste kindje. “Als ik thuiskom en ik zie die dikke buik, dan vergeet, ik het voetbal wel even”.
 
 
Maar begrijp hem niet verkeerd. Kramer wil de domper in Utrecht niet te veel relativeren. Want waar ADO de ultieme kans had om zich in de middenmoot te spelen, is de realiteit anders. Na dertien wedstrijden en met evenveel punten staat ADO opnieuw zestiende, een plek waarbij de Hagenaars aan het eind van het seizoen zijn veroordeeld tot nacompetitie om in de eredivisie te blijven. Natuurlijk, ADO heeft nog een inhaalwedstrijd (volgende week woensdag thuis tegen Heerenveen) tegoed, maar een garantie om te stijgen op de ranglijst geeft dat niet.
 
 
De bekende ‘wat als..’-gedachte bekroop Kramer. Want wat als ADO ‘gewoon' gescoord had uit de 21 (!) doelpogingen die het waagde in de Galgenwaard.  "Dan hadden we nu een lekkere week gehad. Na de gewonnen wedstrijd tegen Cambuur hadden we allemaal een heerlijk gevoel. Op basis van het vertoonde spel tegen FC Utrecht moeten we dat ook proberen vast te houden. Na een 3-0 nederlaag is dat niet simpel. Als je alleen de uitslag ziet, denk je dat we zijn weggespeeld. Zelf weten we beter, maar zonder resultaat heb je daar weinig aan."
 
 
De 24-jarige spits kreeg tijdens de inhaalwedstrijd tegen Vitesse (2-1 winst op het befaamde dramatische veld), bijna twee maanden terug, voor het eerst een basisplaats. Na zeven minuten scoorde hij toen al. Zijn plek raakte hij sindsdien niet meer kwijt. Maar scoren deed hij óók niet meer. Inclusief het winnende doelpunt dat hij eerder als invaller tegen NAC maakte, staat hij nu op twee treffers.  "Als spits knaagt het altijd als je lang niet scoort. Dat heb ik nu ook, maar ik probeer mijn taak zo goed mogelijk uit te voeren. Dan gaat het niet alleen om doelpunten." Kramer is ook een prima bliksemafleider voor Mike van Duinen die om hem heen zwerft.
 
 
Komende zondag is de eerstvolgende kans om de zoveelste nare nasmaak tijdens dit seizoen weg te spoelen. Aartsrivaal Ajax komt op bezoek, bijna altijd een garantie voor spektakel. Bepaald niet eenvoudig, of is het juist gunstig, zo'n tegenstander op zo'n moment? Motivatiespeeches hoeven er niet te komen, hoor je dan altijd. Kramer onderschrijft: “Dat weet ik wel zeker. En als ik voor mezelf spreek: ik ben Rotterdammer hè. Als klein jongentje zat ik in de Kuip. Moet ik nog meer zeggen?"