Datum plaatsing: 11-09-1927 18:12:00

Een goed debuut van de Hagenaars 't Gooi -A.D.O. 3-4

Scheidsrechter Vuijk , leidt dezen wedstrijd voor ongeveer 3000 kijkers. Het Gooi begint met 10 man, Van der Meer ontbrak. A.D.O. heeft de Groot voor v. d. Burcht.

Al spoedig blijkt A.D.O. de sterkere en maakt Tap Jr. 0-l, waarbij Vuijk o.i. een buitenspelgeval over bet hoofd heeft gezien. Als de elfde van het Gooi is komen opdagen, komen van Es en Meinsma zoodanig met elkaar in botsing, dat laatstgenoemde het veld moet verlaten, waardoor het Gooi weer Remmen tijd met 10 man verder speelt: Inmiddels heeft Tap Sr., na mooi samenspel, 2-0 gemaakt.  Nog voor rust krijgt Wentink de kans van den dag, doch mist. Rust 2-0

Aanvankelijk is het Gooi na de rust het meest aanvallend. Toch weet Tap Sr. na 10 minuten het derde doelpunt te scoren. (3-0). Als het Gooi, door Gielen Jr. gekompleteerd, haar opstelling heeft gewijzigd, maakt van Dolder het eerste tegenpunt. (1-3).

Nadat Quax een schot van Meilof heeft over. gestompt, maakt het . Gooi uit een hoekschop (2-3). A. D.O. blijkt uitgespeeld doch als ieder denkt dat het Gooi den gelijkmaker zal scoren komt Soldt Jr. alleen met den bal voor van Rijn en geeft dezen het nakijken. (4-2).

Het Gooi komt dan nog even verwoed opzetten en maakt door Wentink 3-4. Het Gooi viel niet mee, A.D.O. daarentegen debuteerde goed in de eerste klasse kompetitie.