volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 23-11-2013 15:13:00

Hagenaars ruiken kans tegen gehavend FC Utrecht


Utrecht komt voor ADO Den Haag op het juiste moment.


Tegen FC Utrecht geldt morgen voor ADO Den Haag hetzelfde uitgangspunt als voor de gewonnen vorige wedstrijd tegen Cambuur: bij een zege wippen de Hagenaars in de stand direct over de tegenstander heen. Door de blessuregolf bij FC Utrecht liggen er kansen om eindelijk een einde te maken aan de slechte reeks uitwedstrijden. „Zeker nu is winst mogelijk."

 

Door Daniël Dwarswaard

 

Jerson Cabral kijkt liever naar zijn eigen ploeg, maar natuurlijk weet ook de linksbuiten van ADO Den Haag dat FC Utrecht, morgenmiddag de tegenstander, personele problemen heeft. Van de 23 spelers van de A-selectie zijn er nog maar zestien fit. Routiniers Jacob Mulenga en oud-ADO-speler Cedric van der Gun haakten deze week geblesseerd af. De Utrechtse zorgen gelden vooral het middenveld en voorin. Edouard Duplan vormt het enige lichtpuntje in de ziekenboeg. De Fransman, deze zomer nog in de nadrukkelijke belangstelling van ADO, kan wél minuten maken.

 

Cabral rekent zich niet rijk. “Het gekke is dat zo'n blessuregolf ook positief kan uitpakken voor die ploeg. Andere jongens willen hun kans pakken. Dat moeten wij echt niet vergeten. We zitten ook niet in de positie om welke tegenstander dan ook te onderschatten. Maar natuurlijk, het biedt ons extra kansen”.

 

De huidige vijftiende plaats van ADO is zwaar teleurstellend gezien de verwachtingen in de Hofstad voorafgaand aan het seizoen. Toch hebben het betere spel en de recente thuisoverwinningen tegen FC Twente en SC Cambuur bevrijdend gewerkt. Dat merk je aan alles. Trainingen zijn meer ontspannen, maar zeker niet slap. Er wordt simpelweg meer gelachen bij ADO. Niet zo gek ook: het spel van de laatste weken biedt enige houvast.

 

"Daarom hebben wij morgen ook echt een goede kans," vindt Gianni Zuiverloon, net als Cabral nieuw bij ADO. „Zeker nu is winst mogelijk. Mulenga en Van der Gun zijn belangrijke spelers voor FC Utrecht. Dat zij er niet bij zijn is gunstig. Zo simpel is het. We kunnen Utrecht eigenlijk niet op een beter moment treffen."

 

Maar de bravoure bij Zuiverloon is niet alleen te danken aan de problemen bij de tegenstander. Zuiverloon, die als inschuivende centrale verdediger een uitstekende indruk maakt, voelt dat de Haagse ploeg steeds beter ingespeeld raakt. „Laat één ding duidelijk zijn: we staan te laag. Maar de laatste weken geven mij wel het vertrouwen dat we snel gaan aansluiten bij de middenmoot." Waar dat vandaan komt? Zuiverloon: "Jongens als Mathias Gehrt, Roland Alberg, maar ook Jerson en ik zijn er laat bijgekomen. Dat klinkt misschien als een excuus, maar het is echt zo dat je tijd nodig hebt om aan elkaar te wennen. Je merkt dat iedereen nu gewend raakt aan het systeem. Mensen weten wat te doen in welke situatie. De eerste twee maanden van het seizoen was het toch zoeken voor ons."

 

Cabral onderschrijft die redenering. De huurling van FC Twente begon de eerste competitiewedstrijd tegen PSV veelbelovend, maar zakte ver weg. De Rotterdammer kwam op de bank terecht, maar lijkt de concurrentiestrijd met Ninos Gouriyé om de plek van linksbuiten inmiddels gewonnen te hebben. Tegen SC Cambuur was Cabral redelijk dreigend én betrokken bij het eerste doelpunt. "Dat was toch wel een bevrijding voor mij", geeft hij toe.

 

Het gegeven dat ADO bij winst minimaal een plek op de ranglijst stijgt, onderschrijft maar weer het belang van de lunchwedstrijd in Utrecht.

Cabral: „Laten we het kunstje zoals tegen Cambuur maar herhalen.”