volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 22-11-2013 16:13:00

Welke ADO-verdedigers vormen het beste stel?


ADO Den Haag speelde dit seizoen al met vijf verschillende duo's in het hart van de defensie.


Nu vice-aanvoerder Vito Wormgoor terugkomt na een knieblessure wordt de concurrentie alsmaar heviger. Wordt het koppel Beugelsdijk/Wormgoor, hét duo van vorig jaar, snel herenigd? En wat zijn de andere opties?

 

door Daniël Dwarswaard

 

Vito Wormgoor, 129 competitiewedstrijden, 38 voor ADO
Wormgoor is achter Danny Holla ADO's reserveaanvoerder. Een rol die trainer Maurice Steijn hem
niet voor niets toebedeelde. Mits fit speelt Wormgoor eigenlijk altijd. Vorig jaar vormde hij met zijn maatje Tom Beugelsdijk een, bij sommige aanvallers in Nederland, gevreesd centraal duo. De Rambo’s van ADO. Interessant wordt daarom de vraag of Wormgoor ook na zijn blessure “gewoon” terugkeert in de basis. Zondag tegen FC Utrecht zal dat waarschijnlijk niet het geval zijn. Ook al omdat de combinatie Beugelsdijk/Gianni Zuiverloon tegen SC Cambuur prima functioneerde. De planning is dat Wormgoor maandag met Jong ADO speelt.

 

Tom Beugelsdijk, 94 competitiewedstrijden, 40 voor ADO
Eén keer werd Beugelsdijk dit seizoen gepasseerd. Zijn reservebeurt tegen Heracles was het gevolg van een matige seizoensstart van de man die vorig jaar uitgroeide tot vaste waarde én publiekslieveling in Den Haag. De Hagenaar knokte zich razendsnel terug en heeft zijn goede vorm weer te pakken. Hij staat al een tijd met vier gele kaarten “op scherp”, maar liet zich de laatste weken niet uit de tent lokken. Zeker met de opbouwend sterke Gianni Zuiverloon naast zich lijkt Beugelsdijk in zijn element. Kan zich volledig beperken tot waar hij zo van houdt: zich vastbijten in een spits om die vervolgens nooit meer los te laten.

 

Gianni Zuivertoon, 193 competitiewedstrijden, 7 voor ADO
De komst van Zuiverloon heeft ADO goed gedaan. De Rotterdammer brengt, mede door zijn ervaring, rust in het Haagse spel. Hij vormde tegen Cambuur dus een tandem met Beugelsdijk. Het was de derde keer dat Steijn een plek in het hart van de defensie had gereserveerd voor Zuiverloon, die ook al als rechtsback fungeerde. Vooral aan de bal maakt de oud-speler van Feyenoord, West Bromwich Albion en Real Mallorca een prima indruk. Het betekent ook dat Holla minder vaak de bal in de verdediging hoeft op te halen.

 

Christian Supusepa, 58 competitiewedstrijden, 58 voor ADO
De rol van Supusepa lijkt voorlopig uitgespeeld. Komt nauwelijks meer voor in de plannen van Steijn. Speelde dit seizoen slechts één keer als basisspeler in het centrum van de verdediging. Dat was tijdens de pijnlijke 4-2 nederlaag in de Kuip tegen Feyenoord. Toen Wormgoor en ook Zuiverloon niet inzetbaar waren, kreeg de jonge middenvelder Danny Bakker zelfs de voorkeur. Meer kansen lijken voor Supusepa te liggen op de linksbackplek. Aaron Meijers is daar de absolute nummer 1, met Supusepa als achtervang. Al kan ook Wilfried Kanon, nog steeds niet speelgerechtigd, daar uit de voeten. “Soepie” heeft een aflopend contract, al heeft ADO wel de kans om de verbintenis met een jaar te verlengen. Zoals de situatie nu is, ligt dat niet voor de hand.

 

Danny Bakker, 3 competitiewedstrijden, 3 voor ADO
Werd tijdens de afstraffing in Zwolle tegen PEC (6-1 verlies) voor de leeuwen gegooid en deed het niet onverdienstelijk. Maakte een week later tegen FC Twente zijn eerste doel punt in het betaald voetbal. Vier keer stond Bakker centraal achterin, terwijl de jeugdinternational liever op het middenveld speelt. Hij tekende vorig jaar een meerjarig contract in Den Haag, maar bij gebrek aan ervaring lijkt een basisplaats voorlopig geen optie meer. Gaat nog wel zijn waarde krijgen dit jaar, zeker als er in de loop van dit seizoen meer schorsingen en blessures volgen.

 

Wilfried Kanon, 30 competitiewedstrijden, 0 voor ADO
Het zit de jeugdige Ivoriaan niet mee sinds hij arriveerde in Den Haag. Wegens een lichte hartafwijking duurde het even voordat hij door de medische keuring kwam. Maar ook nu er groen licht is gegeven, kan de linkspoot nog altijd niet spelen. Documenten uit Roemenië, waar hij speelde voor het bescheiden Corona Brasov, moeten nog altijd arriveren in Den Haag. In de tussentijd traint de Afrikaan netjes mee en laat tijdens de oefensessies een wisselende indruk achter.

 

5 DUO'S IN 14 DUELS

ADO-PSV 2-3 Worrngoor/Beugelsdijk
GoAhead-ADO 2-1 Worrngoor/Beugelsdijk
NAC-ADO 1-2 Worrngoor/Beugelsdijk
ADO-Roda JC 0-4 Worrngoor/Beugelsdijk
Heracles-ADO 1-0 Wormgoor/Zuiverloon
ADO-NEC 1-1 Worrngoor/Beugelsdijk
GVV-ADO 0-3 Wormgoor/Beugelsdijk
Feyenoord-ADO 4-2 Beugelsdijk/Supusepa
ADO-Vitesse 2-1 Beugelsdijk/Zuiverloon
PEC-Zwolle-ADO 6-1 Beugelsdijk/Bakker
ADO-FC Twente 3-2 Beugelsdijk/Bakker
MVV-ADO 2-1 Beugelsdijk/Bakker
AZ-ADO 2-0 Beugelsdijk/Bakker
ADO-SC Cambuur 3-0 Beugelsdijk/Zuiverloon