Datum plaatsing: 09-11-2013 23:20:00

Foto's en verslag: ADO Den Haag makkelijk langs SC Cambuur (3-0)

ADO Den Haag heeft zaterdagavond de derde thuisoverwinning op rij geboekt. Promovendus Cambuur Leeuwarden werd met 3-0 verslagen door twee doelpunten van Mathias Gehrt en een van Mike van Duinen.

Vooraf werd de wedstrijd door Beugelsdijk nog betiteld als 'de dood of de gladiolen'. Op het veld bleek van die strijd  weinig van terug te zien, in ieder geval niet van Cambuur zijde. ADO Den Haag was gretig en op zoek naar de overwinning, maar werd door Cambuur geen strobreed in de weg gelegd.

Na tien seconden was al duidelijk dat ADO wilde winnen en kreeg ADO via Mike van Duinen al een kans om te scoren. Dat mislukte, maar gaf wel direct de intentie van ADO weer: winnen was het enige wat telde. Ook daarna bleef ADO aanvallen en bezig met de openingstreffer te maken. Dat leek nog even mis te gaan toen uit een vrij trap, Jodi Lukoki keurig scoorde, maar gelukkig had de grensrechter gezien dat hij buitenspel liep. Een paar minuten later viel de openingstreffer: Cabral -die dus weer in de basis mocht starten- zette van linksaf voor en Gehrt wist netjes in te tikken, al had hij wel de hulp van oud-ADO-er Leeuwin nodig, die de bal van richting deed veranderen. 1-0 dus en een kleine twintig minuten later verdubbelde ADO de score uit het niets. Na wat warrige beslissingen en gele kaarten van de scheidsrechter profiteerde ADO door snel door te spelen. Kramer verlengde een voorzet en van Duinen draaide mooi naar binnen en schoot in de korte hoek in: 2-0.

Een ongekende luxe voor de hagenaars die al tijden niet meer voor rust met een twee doelpunten verschil voorstonden. De laatste keer was tegen Feyenoord op 5 mei dit jaar. Toevallig ook de laatste keer dat ADO Den Haag in een competitiewedstrijd geen tegendoelpunt kreeg. Ook dat bleek later bij deze wedstrijd zo te zijn.

Cambuur creeerde niets meer en na rust was er eigenlijk weinig meer aan. Cambuur kon het niet, ADO wilde het niet. Cambuur kreeg nog een klein kopkansje, maar Coutinho stond op de goede plek van de zwak ingekopte bal.

ADO kreeg nog wel wat meer kansen vanuit de counter, maar mistte de finesse. Van Duinen speelde eigenlijk een matige wedstrijd, maar was wel bepalend. Hij zorgde ook voor de assist op de uiteindelijke eindstand van 3-0. Eerst werd het standbeen van Gehrt weggemaaid, maar werd volgens de scheidsrechter de bal gespeeld. Van Duinen veroverde de bal die daar op volgde, zette via rechts door en gaf de bal mooi af op Gehrt, die de bal netjes inschoot. En ook deze bal werd een beetje van richting veranderd door Ramon Leeuwin, die dus een groot aandeel had op de hoogte van de overwinning. Dat ADO verdiende te winnen, daar was iedereen eensgezind over. Dat ADO ook nog eens de 0 wist te houden en dat het de derde thuisoverwinning op rij was, daar was iedereen een stuk enthousiaster over....

Over twee weken speelt ADO uit in de altijd beladen wedstrijd tegen FC Utrecht. Daarna speelt ADO achtereenvolgens thuis tegen Ajax en SC Heerenveen. Als ADO daarin wat puntjes weet te sprokkelen, is de kans aanwezig dat we uit de degradatiezone komen. We gaan het zien!