volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 08-11-2013 11:28:00

'ADO Den Haag heeft te makkelijk afscheid van mij genomen'


Ramon Leeuwin lekker in zijn vel in Leeuwarden.


door Daniël Dwarswaard

 

Het aflopende contract van Ramon Leeuwin (26) bij ADO Den Haag werd deze zomer niet verlengd. Morgenavond komt hij, gesteund door een indrukwekkende seizoenstart bij zijn nieuwe club Cambuur, met de borst vooruit én een aanvoerdersband om zijn arm terug naar Den Haag. De gevoelens van Leeuwin gevat in zes steekwoorden.

 

Opgeleefd
Ramon Leeuwin: "Eigenlijk gaat het nu beter dan ooit. Dat doet me na die zware blessure, een scheur in het kraakbeen van mijn rechterknie, heel veel. Vijftien maanden heb ik niet op het hoogste niveau kunnen spelen. Een jaar lang moest ik revalideren. Het voelt heerlijk om nu weer te spelen. Eindelijk, eindelijk sta ik écht met plezier op het veld, een gevoel dat ik veel te lang heb gemist. Als team draaien we goed, we presteren met Cambuur boven verwachting. Dat draagt natuurlijk ook bij aan het lekkere gevoel”.

 

Revanche
"Zo zie ik dat niet. Ik voetbal niet om revanche te halen. Toen ik vorig jaar bij ADO Den Haag weer fit was heb ik simpelweg geen kans gekregen. Er is bij ADO te makkelijk afscheid van mij genomen, dat lijkt me nu wel duidelijk. Het verbaast mij niet dat ik nu dit niveau weer kan halen. Ik was en ben het oneens met trainer Maurice Steijn dat hij zo weinig gebruik van mij maakte. Daarom was mijn laatste periode bij ADO niet de beste. Maar ik keer daar niet met een vervelend gevoel terug, zeker niet. In drie jaar tijd heb ik veel mooie dingen meegemaakt. Zeker het eerste jaar toen we Europees voetbal haalden. Ook dat vergeet ik niet.”

 

Pijn
"Helemaal niet meer, gelukkig. Ik ben volledig hersteld van die nare knieblessure. Ik voel dat ik elke dag sterker word. Tijdens de revalidatie knok je elke dag keihard tegen je eigen lichaam. Maar pas als je echt weer wedstrijden op het hoogste niveau speelt, krijgt je lijf de ultieme test. Daarom ben ik ook zo blij dat ik nu weer elke week speel in de eredivisie. Bij ADO moest ik mijn wedstrijdjes in het tweede elftal afwerken. Tja, dan hobbel je een beetje mee."

 

Aanvoerder
"Het is voor mij de tweede keer in mijn loopbaan dat ik die band mag dragen. Bij AGOVV was ik heel kort aanvoerder voordat ik naar ADO vertrok. Nu bij Cambuur dus weer. Trainer Dwight Lodeweges heeft de voorbereiding afgewacht voordat hij een definitieve keuze over het aanvoerderschap maakte. De keuze is op mij gevallen en dat maakt mij trots. Wij hebben een ploeg met heel weinig eredivisie-ervaring. Daarover beschik ik wel. En ik laat mij verbaal gelden. In die zin is het niet heel verrassend, ondanks mijn eerste seizoen hier, dat ik aanvoerder ben".

 

Friesland
"Even wat anders dan Amsterdam, Almere of Den Haag. Maar Leeuwarden is een leuke stad. Ik woon nog altijd in Almere, maar blijf soms hier slapen. Leeuwarden is niet zo boers als veel plekken in de omgeving. Onze fans keren zich ook af van Friesland. En de beleving rondom de club is fantastisch. De promotie heeft veel losgemaakt hier in Leeuwarden. Dat fanatisme in ons eigen stadion werkt verslavend. Maar ook als je ziet hoeveel mensen naar de trainingen komen kijken, merk je dat Cambuur leeft."

 

ADO - Cambuur
"Als ik naar ADO Den Haag kijk… dat is voorlopig niet best. Eigenlijk gewoon heel slecht, dat kun je gerust stellen. De wedstrijden die ze gewonnen hebben, was met meer geluk dan wijsheid. NAC-uit in de allerlaatste minuut na een blunder in de verdediging. Vitesse-thuis op een dramatisch slecht veld met werkvoetbal en tegen FC Twente redde Mike van Duinen de boel met die “wereld”goal. De wedstrijden die wij gewonnen hebben, waren echt overtuigend. We hadden eigenlijk nog meer punten verdiend. Ik kijk uit naar morgen. Een leuke pot voor mijzelf en voor beide ploegen heel belangrijk."