Datum plaatsing: 29-10-2013 23:57:00

Verslag en foto's bekerwedstrijd MVV - ADO Den Haag (2-1)

Na de mooie thuiszege op FC Twente was de verwachting hoog dat ADO Den Haag de bekerwedstrijd uit tegen het verre MVV Maastricht ook wel even zou winnen.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd, maar kon niet echt een vuist maken tegen de op de negende plaats staande club in  de Jupiler League. MVV rook kansen en ging flink in de aanval. Aan het eind van de eerste helft leverde dat twee doelpunten op voor de Maastrichtenaars. Rick Geenen maakte in zes minuten tijd uit een rebound op een corner het eerste doelpunt en 5 minuten later het tweede vanuit een vrije trap.

Na de rust bracht Maurice Steijn Jerson Cabral in ten koste van Ninos Gouriye en dat bleek goed uit te pakken. Het doelpunt van Van Duinen dat in de 65e minuut viel kwam uit een voorzet van Cabral tot stand. Daarna werd het toch nog even spannend. ADO besefte opeens dat winst noodzakelijk is om een ronde verder in de beker te komen.
Er waren nog diverse doelkansen voor Kramer en Van Duinen, maar die leverden niets op. Ook de voor Alberg in het veld gekomen Catalin Tira (die niet op het wedstrijdformulier stond, maar omdat Buwalda tijdens de warming up moest afhaken, werd Tira letterlijk van de tribune geplukt om op de bank plaats te nemen) kon een aantal kansen om de stand gelijk te trekken niet afmaken.

Het bleef dus 2-1 voor MVV en ADO Den Haag kan zich nu weer volgens het aloude cliché volledig op de competitie richten.

foto's KNVB bekerwedstrijd MVV - ADO Den Haag 2-1