volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 23-10-2013 18:47:00

VI: Feyenoord blijkt Lex Immers nog altijd te huren van ADO Den Haag


Lex Immers blijkt nog steeds eigendom van ADO Den Haag te zijn en speelt nog steeds op huurbasis voor Feyenoord. Zijn voormalige makelaars van Fair Deal noemen de betalingsconstructie die Feyenoord afgesproken heeft met ADO Den Haag 'discutabel en vaag'.


VI-journalist Tom Knipping dook in deze  'zaak' en schreef er een uitgebreid artikel over dat deze week in de papieren VI staat. Wij vatten het artikel in het kort samen:


Immers werd zoals bekend vorig seizoen aan de Rotterdammers verhuurd. De verwachting was dat hij vanaf dit seizoen eigendom van Feyenoord zou worden. Maar afgelopen zomer betaalden de Rotterdammers voor de tweede keer een huursom van 450 duizend euro en pas eind van dit seizoen zal Immers echt eigendom worden van de Rotterdamse club.

 

Nu de speler nog steeds blijkt te zijn gehuurd willen zijn oud makelaars commissie zien. Klaus Vink van Fair Deal zegt in VI: "We worden ten onrechte buitenspel gezet. In de kranten hebben ze er eerst niets over gezegd, maar die arbeidsovereenkomst met ADO Den Haag is dus blijven bestaan. Als Feyenoord failliet zou gaan, dan komt Immers bij ADO." Lex Immers verdiende volgens VI 2 ton per jaar. Voor de twee seizoenen die hij aan Feyenoord is verhuurd zouden de makelaars naar hun zeggen nu nog 5 procent commissie moeten ontvangen.

 

Begin deze maand schakelden de beide makelaars de KNVB in. Bij de arbitragecommissie betoogt de advocaat van Fair Deal dat ADO en Feyenoord volgens hem ten onrechte een foutief beeld over de huurcontructie hebben geschetst. "Niet alleen tegenover de arbitragecommissie, maar ook naar supporters en media." Ook haalt hij de recente verhuur van Chery naar FC Groningen aan die volgend jaar wordt  overgenomen door de club uit het Hoge Noorden. De voormalig club van Chery, FC Emmen, krijgt door deze constructie geen deel van de transfersom. "In de zaak Immers probeert ADO nu zeer gekunsteld onder zijn verplichtingen uit te komen door te zeggen dat er sprake is van een vernieuwde arbeidsovereenkomst", aldus de advocaat van Fair Deal.

 

Financieel manager van ADO Den Haag Leon de Geus en de advocaat van de club, stellen bij de arbitragecommissie dat  de arbeidsovereenkomst bij Feyenoord is gesloten, maar wel namens ADO. Omdat Fair Deal daar niet bij betrokken was vinden ze dat ADO geen geld aan de makelaars is verschuldigd.
Als de KNVB hierop vraagt of het contract schriftelijk is vastgelegd antwoorden de afgevaardigden van ADO Den Haag bevestigend, maar wanneer de KNVB het contract in wil zien zegt ADO:  "die overeenkomst is gewoon mondeling doorgezet, om het zo maar te zeggen." De KNVB concludeert hierna: "Dus er is een nieuwe overeenkomst tussen ADO en Lex Immers die u niet kent, waar u geen afschrift van heeft, en die namens ADO bij Feyenoord met Immers is gesloten." Ook hier antwoorden de afgevaardigden bevestigend op. Zij leggen uit dat Feyenoord niet zomaar overeenkomsten overlegt.  De overeenkomst is namens ADO  gesloten, maar Feyenoord heeft de overeenkomst opgesteld. Dat Feyenoord het contract niet overlegt, zou te maken hebben met de geheimhoudingsplicht naar de speler toe.
Op de vraag van de arbitragecommissie wie de onderhandelingen namens ADO heeft gevoerd antwoorden de afgevaardigden dat dat volgens hen de leden van de raad van commissarissen zijn geweest.

 

VI deed bij Paul Beijersbergen die als ex-commissaris van ADO Den Haag onderhandelde met Feyenoord , navraag.  "Er lag ineens een factuur", aldus Beijersbergen. Volgens hem kwam het idee om Immers twee jaar aan Feyenoord te verhuren van de Rotterdammers. "Anders was de deal niet doorgegaan. Feyenoord had wel ruimte in het salarisbudget, maar niet in het transferbudget." Mocht Feyenoord Immers willen verkopen dan mag dat. We hebben zelfs een percentage bij de doorverkoop afgesproken. In feite zie ik het zo: hij is verkocht. Er zou alleen een probleem kunnen ontstaan als Feyenoord failliet gaat, maar dat zie ik niet snel gebeurden, anders hadden we dit nooit gedaan."  Beijersbergen zegt met 'die hele meneer Vink van Fair Deal'  nooit wat te maken te hebben gehad, op de Wesley Verhoek-deal naar Nottingham na. Volgens hem zit Frank Schouten, die vorig jaar vertrok bij Fair Deal, achter het conflict. "Hij heeft bijna alle spelers meegenomen, onder wie Immers. Sindsdien maken zij ruzie met elkaar. Daar komt dit allemaal uit voort."

 

Feyenoord laat desgevraagd aan VI weten dat Immers is gehuurd omdat er geen transferbudget was. De huursom van 9 ton is uitgesmeerd over 2 jaar en paste daardoor in het salarisbudget. Volgens Feyenoord ontstaat er geen probleem als er in de winterstop een bod komt op Immers. Volgens het contract zou hij dan direct van ADO kunnen worden overgeschreven, waarmee ook de transferrechten naar Feyenoord gaan.

Volgens VI doet de arbitragecommissie later deze maand uitspraak over de kwestie.

Het uitgebreide verhaal kun je in de papieren VI van deze week lezen.