volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 10-10-2013 12:39:00

AD Spelersklassement (1e tussenrapport): Meijers en Coutinho op kop


Nu de interlandperiode aanbreekt, is het hoog tijd dat de spelers van ADO Den Haag op tussenrapport gaan. De Hagenaars speelden vanwege de perikelen rond de grasmat acht in plaats van negen wedstrijden.


Aaron Meijers en Gino Coutinho scoren op een kwart van de competitie voorlopig het hoogst in het AD-spelersklassement. Met een 6,13 als cijfer gaan de linksback en de keeper gedeeld aan kop.

 

Door Daniël Dwarswaard

 

Kramer 6,66 maar (te) weinig gespeeld
Michiel Kramer heeft voorlopig een 6,66 als rapportcijfer, maar de lange spits kwam te weinig in actie om mee te dingen in het AD Spelersklassement. De reglementen schrijven voor dat een voetballer in minimaal twee-derde van de wedstrijden minstens zestig minuten gespeeld moet hebben.
Zodoende kreeg Kramer slechts drie keer een cijfer. Zijn eerste basisplaats leverde vorige week woensdag tegen Vitesse een 8 op, waardoor zijn gemiddelde direct hoog is. Maar de 24-jarige Rotterdammer zal in de toekomst dus vaker moeten spelen om daadwerkelijk in het klassement te verschijnen.

 

Aaron Meijers 6,13
Het was geen toeval dat Aaron Meijers als eerste uit de bekende spelerstunnel van de Kuip kwam. Tegen Feyenoord had de linksback, bij afwezigheid van Danny Holla en Vito Wormgoor, twee weken geleden de aanvoerdersband van ADO om zijn arm. Het zegt iets over de gewijzigde status van Meijers binnen de selectie. Al wil de hoofdpersoon zelf de kwestie niet belangrijker maken dan het is. In elke wedstrijd legt Meijers een enorme portie energie. Eeuwige discussie rond Meijers zal altijd blijven dat hij van origine geen linksachter is maar beter tot zijn recht komt op het middenveld. Trainer Maurice Steijn zal echter blij zijn met de veelzijdigheid van zijn derde aanvoerder.

 

Gino Coutinho 6,13
Vorig seizoen won Gino Coutinho met afstand de uitverkiezing van beste ADO-speler. De keeper scoorde toen vooral hoog omdat hij ongekend constant is. Blunders maakt de doelman zelden tot nooit. Toch scoort hij dit seizoen lager dan vorig jaar. Heel gek is dat niet gezien de slechte seizoensstart die heel ADO Den Haag meemaakt. Coutinho straalt nét even wat minder uit dan een jaar eerder. Aan veel van de tegendoelpunten kon hij echter weinig doen. Een gedeelde koppositie is het resultaat.

 

Tom Beugelsdijk 6,11
Tom Beugelsdijk is voorlopig nog niet de Tom Beugelsdijk van vorig jaar. De Haagse publiekslieveling debuteerde toen tegen Ajax, scoorde en raakte zijn basisplaats niet meer kwijt. Samen met Vito Wormgoor vormde “Beugel” een gevreesd duo in de Eredivisie, een soort Rambo en Rambo. Maar een plek in de basis is dit seizoen helemaal zo vanzelfsprekend niet. Tegen Heracles werd hij gepasseerd. Tegenstanders laten de centrale verdediger opbouwen en dat is zijn achilleshiel. Door het sterke optreden in de laatste wedstrijden, vooral in de persoonlijke duels, is hij toch nog de top-5 ingekomen.

 

Gianni Zuiverloon 6,00
De multifunctionele Gianni Zuiverloon speelde net genoeg wedstrijden (5) om in aanmerking te komen voor dit klassement. Na zijn late komst veroverde Zuiverloon direct een basisplaats. De Rotterdammer kan zowel in het centrum van de verdediging als rechtsback spelen. Zelfs een plek op het middenveld is een optie. Zuiverloon brengt rust in de ploeg. Ondanks het feit dat hij nog maar 26 is brengt Zuiverloon vanwege zijn gespeelde jeugdinterlands en avonturen in Engeland en Spanje toch de nodige ervaring mee.

 

Mike van Duinen 5,88
De eerste twee maanden van het nieuwe voetbaljaar waren voor Mike van Duinen niet eenvoudig. De spits kwam door het matige optreden van heel het team nauwelijks in scoringspositie. Maar iedereen die de aanvaller ook maar een beetje kent, weet dat hij nooit opgeeft. Aan inzet zal het nooit liggen. De afgelopen weken liet hij zich niet gek maken. De eerste wedstrijd samen met Michiel Kramer in de aanval zag er veelbelovend uit. Ook de uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal om als gastspeler te fungeren op de training van Oranje moet hem een `boost' geven.