Datum plaatsing: 10-10-2013 22:26:00

Vriendschappelijke wedstrijd HBS - ADO Den Haag (1-4)

ADO Den Haag speelde vanmiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen HBS in het kader van het 120-jarig bestaan van de Haagse topklasser.

Op 13 maart 2013 speelde ADO Den Haag voor het laatst een oefenduel tegen HBS. De wedstrijd eindigde toen in 1-1.
Mike van Duinen speelde die wedstrijd wegens een blessure niet mee. Vandaag bekeek hij de wedstrijd weer vanaf de kant, omdat hij van de week met Oranje mocht meetrainen. Ook de rest van de selectie die niet meespeelde was bij de wedstrijd aanwezig.

De deze week bij ADO Den Haag stage lopende Chinese speler Wang Chu speelde vandaag, onder toeziend oog van de Chinese pers en Chinese zakenlieden,  in de basis mee.

Bij HBS stonden drie oudspelers van ADO Den Haag opgesteld: Jan Paul Saeijs, Edwin de Graaf en aanvoerder Mike de Geer.

Ondanks de vele regen die vandaag viel was het gras goed bespeelbaar en was er redelijk wat publiek op de wedstrijd afgekomen.

In het begin van de wedstrijd leek ADO op een grote overwinning af te stevenen. Na  acht  minuten stond het al met 2-0 voor door doelpunten van Aaron Meijers en Ninos Gouriye. Daarna was het toch nog even wachten op het volgende doelpunt. Die kwam na een half uur speeltijd op naam van Roland Alberg.
In het laatste gedeelte  van de eerste helft leefde HBS even op en moest keeper Martijn de Zwart een paar keer redding brengen, 1 keer vlak voor rust met hulp vanTom Beugelsdijk die de bal van de doellijn wist te halen, na een fraai genomen vrije trap van de tegenpartij. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Michiel Kramer het vierde doelpunt voor ADO Den Haag.

Een kwartier na rust scoorde  HBS speler Tjeerd Westdijk op aangeven van Jan Paul Saeijs het enige doelpunt dat de topklasser vandaag zou maken. Daarna zakte het spel van beide kanten in.  Maurice Steijn wisselde gedurende de tweede helft een aantal spelers waarbij hij onder andere oud HBS speler Mike Tros in het veld liet komen. Opvallend was dat Steijn 10 minuten voor tijd de onder 17 speler Segun Owobowale inbracht die in september met Oranje onder 17 mocht meespelen in een vierlandentoernooi in Duitsland.
Ook oud ADO Den Haag speler en oudtrainer, thans HBS-trainer André Wetzel, bracht een flink aantal wissels in. Dit veranderde echter niets aan het spel en de stand. Zodat de wedstrijd eindigde in 1-4.