volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 08-10-2013 19:45:00

Van Haaren wil basisplaats bij ADO Den Haag snel terug


'Niet chagrijnig worden bij eerste tegenslag'


Ricky van Haaren (22) was tegen Vitesse voor het eerst dit seizoen zijn basisplaats kwijt bij ADO Den Haag. Nu aanvoerder Danny Holla voor de volgende wedstrijd tegen PEC Zwolle geschorst is, moet de Rotterdamse nieuwkomer zich laten gelden. Dat had hij liefst afgelopen weekend al gedaan, maar het slechte veld in Den Haag werkte ook wat dat betreft niet mee.

 

Door Daniël Dwarswaard

 

Als er iemand baalde dat ADO Den Haag - SC Heerenveen afgelopen weekend werd afgelast vanwege de barre staat van het veld in het Kyocera Stadion, dan was het Ricky van Haaren wel. De middenvelder, bezig aan zijn debuutjaar in Den Haag, stond op de nominatie om terug te keren in de basiself. Aanvoerder Danny Holla was geschorst, waardoor Van Haaren diens plek als controlerende middenvelder kon overnemen.

 

Maar de KNVB besloot anders. En nu moet Van Haaren twee weken wachten voordat hij het ongelijk van de trainer kan laten zien. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle komt er een nieuwe kans, omdat de schorsing van Holla wordt doorgeschoven. Een nieuwe kans, want tijdens de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Vitesse was de Rotterdammer zijn plek op het middenveld kwijt. Voor het eerst dit seizoen.

 

En dat was best even slikken, geeft Van Haren eerlijk toe. Tegen zijn oude club Feyenoord (4-2 verlies) was hij nog betrokken bij de twee Haagse treffers. Drie dagen later was hij dus niet meer terug te vinden op het belangrijkste deel van het wedstrijdformulier. “Een dag voor de wedstrijd tegen Vitesse riep de trainer mij bij zich. Hij legde uit dat hij voor een ander middenveld ging kiezen. Voor mij natuurlijk een vervelende mededeling. Nu is het aan mij om dat te veranderen”. Dat andere middenveld ziet er zo uit: Danny Holla is als aanvoerder en aanjager een zekerheidje voor trainer Maurice Steijn. Tegen Vitesse koos hij met Roland Alberg en de Deen Mathias Gehrt voor een creatief én aanvallend middenveld. Die tactiek brengt enig risico met zich mee, maar tegen Vitesse speelden de middenvelders stuk voor stuk een sterke wedstrijd. Veel reden om daar nu aan te sleutelen, lijkt er niet te zijn.

 

Toch houdt Van Haaren, die in dit prille seizoen op alle drie de posities op het middenveld speelde, hoop. “Je moet bij de eerste tegenslag niet chagrijnig worden. Ik hoop dat ik tegen PEC Zwolle inderdaad op de plek van Danny mag spelen. Gelukkig heb ik de laatste wedstrijd tegen Vitesse nog wel speeltijd gehad. De trainer was tevreden over mijn invalbeurt."

 

Net als het Haagse publiek tevreden was over heel ADO. Knollentuin of niet, de Hagenaars speelden vol passie en strijd. En dat zien de fans in Den Haag maar al te graag. De eerste thuisoverwinning werd gezien als een bevrijding. Juist daarom baalden de spelers van ADO ook zo dat het goede optreden geen vervolg kon krijgen tegen Heerenveen. Ook Van Haaren, die twintig minuten meespeelde tegen Vitesse, had genoten van de ambiance in het stadion. „Doordat ik als wisselspeler begon, kreeg ik veel mee van de sfeer. Op het veld heb je dat toch minder goed in de gaten. Toen ik erin kwam, was het een kwestie van de overwinning over de streep trekken.

 

De doorgaans kritische fans in Den Haag stonden pal achter het strijdende ADO. De spelers konden zonder wanklank fouten maken. „Die wisselwerking moeten we eigenlijk elke thuiswedstrijd hebben, maar dat hebben wij voor een groot deel natuurlijk zelf in de hand. De wedstrijd tegen Vitesse was wat dat betreft een goed begin. De volgende keer wil ik alleen wel weer vanaf het begin erbij zijn?'