18 TEL 30 7 6 17 27
19 DBO 30 5 8 17 23

Datum plaatsing: 29-09-2013 16:32:00

Verslag en foto's: ADO kansloos tegen Feyenoord: 4-2

ADO Den Haag heeft ook vandaag weer geen enkele indruk gemaakt en kansloos in de Kuip verloren. Een doelpunt van Van Haaren en 1 indirecte van dezelfde speler maakten de stand dragelijk, maar een 8-2 eindstand had reeeler geweest.

ADO startte zonder de geblesseerde Wormgoor. Voor hem kwam Supusepa naast Beugelsdijk te staan. Feyenoord was vanaf het begin af aan al scherper en probeerde met de lange bal over de centrale verdedigers heen Pelle en Immers vrij te spelen.

Dat lukte in de eerste vijf minuten al drie keer en alhoewel het geen doelpunt opleverde, was het duidelijk wie deze middag het initiatief zou hebben en ADO was het dus niet. Na zeven minuten viel dus wel de 1-0, nadat weer een lange bal bij Immers aankwam. Hij legde netjes terug op Pelle, die hem in twee keer intikte. Zowel Malone als Supusepa stonden erbij en keken ernaar.

Daarna luwde de Feyenoord storm. Iedereen voelde dat het een makkie ging worden. ADO kreeg de bal niet overgespeeld en het was wachten op dat Feyenoord weer zou aanzetten. Daardoor ontstond er uiteindelijk een vrije saaie eerste helft. ADO kon niet, Feyenoord wist dat hun momenten wel zouden komen. Toch werd ADO nog drie keer gevaarlijk, alle drie de keren uit een stilstaande situatie. Eerst wist de Feyenoord keeper de vrije trap van Haaren maar met moeite aan te raken, waardoor hij op de lat belandde. De corner erna werd van de lijn gehaald. Vlak voor rust was het nog een keer een vrije trap die rakelings naast ging. Feyenoord maakte zich niet druk.

Feyenoord maakte vlak voor rust de beslissende 2-0. Een afgeslagen corner kon door Indi ongehinderd vanaf 20 meter ingeschoten worden.

Na rust wisselde Steijn Cabral, die weer geen enkele bal raakte deze wedstrijd. Kramer kwam in zijn plek. Toch werd het er niet beter van. Het lukt maar niet om het elftal aan het voetballen te krijgen. Dat is nog zorgelijker dan alle nederlagen. Steijn heeft het altijd over de voetballende kwaliteiten van zijn elftal, maar wij zien er toch maar bar weinig van. Het is eigenlijk al sinds voor vorige winterstop dat het ADO niet meer lukt om overheersend en dominant te spelen. En ondertussen lijken de spelers er ook steeds minder in te geloven. Typerend daarvoor was de gemiste penalty van Van Duinen bij een 4-0 stand. Hij schoot huizenhoog over.  Gelukkig wist ADO de stand nog iets dragelijker te maken. Feyenoord miste kans op kans en geloofde het op een gegeven moment wel.

Van Haaren zorgde voor de 4-1 en de 4-2. Die 4-2 was overigens wel van grote klasse. Hij schoot vanaf de zijkant hoog in de lange hoek, waarbij hij hulp kreeg van Feyenoorder Clasie. Het doelpunt kwam daardoor op naam van de Feyenoorder. Het zorgde nauwelijks voor vreugde in Den Haag. De 600 haagse supporters die meegereisd waren, konden het nog wel waarderen. Maar de zorgen in Den Haag nemen toe.