Datum plaatsing: 24-09-2013 23:57:00

Verslag en foto's bekerduel GVVV - ADO Den Haag (0-3)

ADO Den Haag speelde dinsdag in de tweede bekerronde in Veenendaal tegen de zaterdag topklasser GVVV.

ADO Den Haag trad aan zonder Catalin Tira. Deze speler volgde vanavond samen met Wilfried Kanon de wedstrijd in het uitvak tussen een handvol Haagse supporters die met de autocombi naar Veenendaal waren afgereisd.

Trainer Maurice Steijn stelde nagenoeg dezelfde spelers op die afgelopen weekend in de basis tegen NEC speelden. Alleen Ricky van Haaren die geblesseerd is werd door Malone vervangen. En in tegenstelling tot eerdere edities van het bekertoernooi stelde Steijn niet de tweede keeper op, maar gewoon Gino Coutinho.

GVVV speelde zonder de vleugelspeler Joey Sneijders die zaterdag in het topklasseduel bij Scheveningen rood kreeg. Ook verdediger Bart Hulsbos moest de wedstrijd  aan zich voorbij laten gaan door een blessure aan zijn hand die hij in de wedstrijd tegen Scheveningen opliep.

In de eerste helft van de bekerwedstrijd werd het ADO Den Haag door het goed voetballende GVVV dat zich niet het kaas van de brood liet eten, behoorlijk lastig gemaakt.  De Veenendalers speelden goed en aanvallend wat in de 15e minuut tot resultaat had dat Aaron Meijers zijn keeper te hulp moest schieten om de bal op de doellijn keren.
ADO had moeite om het spel te maken  tegen de sterk voetballende ploeg en had  op wat kleine kansen na slechts een grote doelkans. Die was voor Roland  Alberg die na een inworp van Zuiverloon een voorzet van Van Duinen niet in het net achter GVVV keeper Jansen wist te krijgen. Tot scoren kwamen de beide teams de eerste helft niet en zo werd de rust met 0-0 ingegaan.

In de rust werd er niet gewisseld en gingen beide ploegen verder met het spel waarmee ze de eerste helft waren geëindigd.  Pas na een kwartier in de tweede helft kreeg ADO de topklasser uiteindelijk op de knieen.Het was Vito Wormgoor, die de vrije trap opeiste die het gevolg was van een overtreding op Tom Beugelsdijk en met een laag schot in de goal de Veenendaalse doelman verraste.
De bijna onzichtbare Holla werd  direct na het doelpunt gewisseld voor Michiel Kramer en 10 minuten later kwam Supusepa voor de uitstekend spelende Alberg in het veld. In de 80e minuut verdubbelde Gehrt met een fraai hakballetje de score voor ADO Den Haag. Twee minuten later kreeg Oost van GVVV de rode kaart (twee keer geel)  voorgeschoteld door scheidsrechter Martens. Maar de wedstrijd was op dat moment eigenlijk al gespeeld. Een paar minuten later besliste Mike van Duinen de wedstrijd definitief. Na dit doelpunt mocht Gouriye nog even het veld in komen ten koste van Van Duinen.

Woensdag en donderdag worden nog een aantal bekerwedstrijden gespeeld en donderdagavond na het laatste bekerduel wordt er geloot wie de volgende tegenstander van ADO Den Haag is.