support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 35 20 11 4 71
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 35 18 12 5 66
5 GRA 35 18 5 12 59
6 ADO 34 16 10 8 58
7 NAC 35 14 9 12 51
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 EMM 35 14 6 15 48
11 HEL 35 13 8 14 47
12 CAM 34 13 6 15 45
13 VVV 34 12 9 13 45
14 JAJ 35 10 9 16 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 35 7 9 19 30
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 16-10-1938 17:09:00

A.D.O. still going strong


Het moge dan waar zijn, dat het cijferverschil, waarmede A.D.O. haar overwinningen behaalt, steeds miniem is, een feit is het, dat de volle oogst regelmatig behaald wordt, hetgeen vooral in de zoo gelijkwaardige afdeling I van zeer groote betekenis is


A.D.O. beschikt over een zeer behoorlijk elftal, waarvan de groote kracht in de verdediging ligt. Een kampioensploeg heeft A.D.O. wel is waar niet, maar .... wie heeft dat in deze afdeeling wel? Sparta ook zeer zeker niet. De Rotterdamsche ploeg vertoonde, in tegenstelling met die der Hagenaars, eenige zwakke plekken en uit dien hoofde verdiende A.D.O. de overwinning wel, zelfs al belegerde Sparta vooral in de tweede helft het Haagsche doel herhaaldelijk.

Dit doel kwam echter slechts zelden in werkelijk gevaar, en wanneer dat al eens het geval was, stond Koek steeds op zijn post. De Haagsche doelman is uit het goede hout gesneden. Vooral de wijze, waarop hij de voorzetten van de vijandelijke vleugelspelers als het ware uit de lucht wegplukt, is bewonderenswaardig.

Zooals gezegd heeft hij het echter niet bijzonder moeilijk gehad, zelfs niet in de perioden, dat tien der elf Spartanen zich op de A.D.O.-helft bevonden. In die perioden, die veelvuldiger werden, naarmate het einde van den wedstrijd in zicht kwam stierf menige Sparta-aanval een vroegtijdigen dood. Het Spartaansche spel was te peuterig en het verstikte in de hechte en degelijke verdediging van A.D.O., die, voortreffelijk gesteund door haar middenlinie, een knap spelletje speelde. In het bijzonder Chouffoer en Ben Tap hebben zich onderscheiden. Eerstgenoemde speelde een zeer fraaie en stijlvolle backpartij. Zijn spel is misschien iets te week voor een achterspeler, maar zijn rustig ingrijpen en zijn kijk op het spel vielen ten zeerste op. Slechts moet hij zich hoeden voor te slordig wegtrappen, want Zondag kwam het eenige malen voor, dat hij een bal slechts half raakte, hetgeen tegen een doortastender voorhoede dan die van Sparta catastrophale gevolgen kan hebben.

Maar die voorhoede van Sparta was allerminst doortastend. Dat was reeds gebleken in de eerste helft, maar dat kwam zeer duidelijk tot uiting na de rust, toen Den Boer c.s. steeds weer in de fout vervielen het spel te kort te houden of te lang te pingelen, aan welke laatste fout de aanvalsleider zelf zich in het bijzonder schuldig

maakte. Voorts legde rechtbuiten D e Vries een heilige angst aan den dag voor Chouffoer, hetgeen allerminst gemotiveerd was, aangezien deze Hagenaar een buitengewoon faire partij speelde. Wij zagen hem zelfs geen duw geven. Waar ook Den Engelsman geen grooten indruk maakte, moest het gevaar bij Sparta van links komen, waar S e t o n echter zijn meerdere moest erkennen in Tap. De beste man in de Spartaansche voorhoede was linksbinnen Waardenburg, die echter de fout maakte te weinig in de voorste linie mee te trekken, waardoor hij soms op het beslissende moment in het doelgebied ontbrak, als zijn tegenwoordigheid ten zeerste gewenscht was. Meestal was slechts Den Boer in de nabijheid van het vijandelijke doel te vinden en daar zag deze geen kans de Haagsche backs van zich af te schudden.

Hoewel er ook van de A.D.O.-voorhoede niet zoo heel veel uitging, was deze toch gevaarlijker dan die der Rotterdammers, mede doordat de verdediging van Sparta minder hecht was dan die van A.D.O. Speciaal de linkshalfplaats werd door M e y e r zwak bezet, waardoor Van den Beukel, de snelle en gevaarlijke A.D.O.-rechtsbuiten, die de beste man was uit de Haagsche voorhoede, herhaaldelijk vrij spel kreeg, waarvan deze een dankbaar gebruik maakte. Zijn voorzetten werden echter niet benut, terwijl er bovendien vele onschadelijk werden gemaakt door Sparta's doelverdediger P i I, die de beste man was bij de thuisclub. Reeds kort na den aanvang maakte hij op meesterlijke wijze een tweetal gevaarlijke schoten van Berg onschadelijk. Deze Hagenaar bezette de rechtsbinnenplaats. Hij startte zeer goed, doch zakte in de tweede helft leelijk af. Toch is zijn opname in de Haagsche voorhoede een verbetering. Die voorhoede beschikt thans in hem en Westhoven over een paar stevige doorzetters, die, ook al zijn zij in wezen niet zoo bijzonder gevaarlijk, door hun speltype de aandacht van iedere verdediging vergen.

Die Haagsche voorhoede kan vroeg of laat wel eens zeer gevaarlijk uit haar slof schieten. Als de heeren het even op hun heupen hebben moeten zij in staat zijn een ferm aantal doelpunten te scoren en men moet niet verbaasd opkijken, als A.D.O. onverwacht eens met een verrassend hooge score uit de bus komt. Thans bleef die score beperkt tot een fraai doelpunt van den tactisch spelenden De Heer, die een corner op fraaie wijze in het net kopte, toen de wedstrijd ongeveer een kwartier oud was.

Alles bijeen genomen was Sparta - A.D.O. wel is waar geen briljante vertooning, maar toch wel een wedstrijd, die het aanzien alleszins waard was, mede dank zij de spanning, die tegen het einde, toen geheel Sparta ten aanval trok en zelfs de Rotterdamsche middenlinie het herhaaldelijk met verre schoten probeerde, ten top steeg. Betrekkelijk gemakkelijk wist Koek zijn doel echter schoon te houden al was het eindsignaal van scheidsrechter V e r v o o r t, die degelijk leidde, voor de vrij talrijke Hagenaars een ware uitkomst.