volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 21-09-2013 09:47:00

Druk op ADO groot in degradatieduel met NEC


"Verliezen is geen optie"


Een nieuwe nederlaag vanavond tegen NEC betekent automatisch dat ADO Den Haag helemaal onderaan de eredivisie komt te staan. De druk op de degradatiekraker is daarom ongekend groot. Spits Mike van Duinen hoopt op de ommekeer. "We hebben een goede groep met veel kwaliteit, maar als je niet alles geeft, bereik je niet veel."door Daniël DwarswaardAls Tom Beugelsdijk thuis op de bank zit, belandt hij onbedoeld wel eens in de harde realiteit. Al zappend komt hij langs sportzender Fox, waar de stand in de eredivisie soms uren achter elkaar te zien is. De lettertjes en cijfertjes op het televisiescherm in huize Beugelsdijk liegen niet. ADO staat met drie karige puntjes 17e. Alleen NEC doet het nog slechter met evenveel punten, maar de Nijmegenaren hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.Laat dat nu net de tegenstander zijn vanavond. Een degradatiekraker, zo vroeg al in het seizoen. Als ADO weer verliest, staat de club laatste. "Als je nu puur naar de stand kijkt, kun je die term inderdaad op de wedstrijd plakken", zegt Beugelsdijk. "Maar het is nog te vroeg in het seizoen om er op die manier naar te kijken. Begrijp me niet verkeerd: deze wedstrijd is extreem belangrijk. Verliezen is geen optie."Voor Beugelsdijk zélf is de ontmoeting met NEC ook van groot belang. De Haagse publiekslieveling werd tijdens de laatste wedstrijd tegen Heracles nog buiten de basiself gelaten. Nu Dion Malone geschorst is, komt er weer een plekje vrij in de verdediging. "Het is nooit leuk om gepasseerd te worden. Natuurlijk zet het je ook wel even aan het denken", zegt de verdediger die de week na 'Heracles-uit' zichtbaar baalde op de training. "Ik ben weer scherp. De opdracht is helder: winnen en eindelijk een keer de nul houden."Want dat lukte ADO dit seizoen nog niet. Zoals er wel meer niet lukt tussen de lijnen. Tijdens een groepsgesprek werden de pijnpunten op tafel gelegd. Spits Mike van Duinen, nog zo'n publieksspeler, heeft duidelijk gezegd waar het volgens hem aan schort. "We hebben een goede groep met veel kwaliteit, maar als je niet alles geeft, bereik je niet veel."
Duidelijke woorden van de jonge aanvaller. "Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen. Ik dus ook. Je moet elkaar de waarheid vertellen. Als dat niet meer kan, gaat het verkeerd. De sfeer in zo'n gesprek is niet vijandig. Volgens mij is iedereen het er wel over eens dat het anders moet."Een veel gehoord zinnetje in Den Haag luidt de laatste weken: 'Deze selectie is te goed om te degraderen.' Van Duinen: "Iedereen moet goed beseffen dat degradatievoetbal wel degelijk reëel wordt als er niet snel verbetering komt. Je moet er niet van uitgaan dat het wel goed komt, je moet zórgen dat het goed komt."Daarom telt, na drie weken zonder wedstrijden, vanavond alleen de volle winst tegen NEC, dat onder de nieuwe trainer Anton Janssen de laatste tijd weer behoorlijk voetbalt. Na de afgelaste wedstrijd vorig weekend tegen Vitesse is de druk op een goed resultaat alleen maar groter geworden. Beugelsdijk beseft het. Als hij volgende week weer langs Fox zapt, wil hij een andere stand van de eredivisie zien.