volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 17-09-2013 10:15:00

Hopen op een droge mat voor zaterdag


Met man en macht wordt deze week gewerkt om het veld in het Kyocera Stadion speelklaar te maken voor ADO Den Haag - NEC zaterdagavond.


Het drainagesysteem is niet kapot, meldt de gemeente Den Haag. De slechte staat van het veld wordt veroorzakt doordat de grasmat niet gehecht is aan de nieuwe onderlaag. ADO - Vitesse wordt deze week niet ingehaald. Vandaag wordt de definitieve speeldatum bekend.

 

Door Daniël Dwarswaard

 

De spelers en technische staf van ADO Den Haag stonden gistermorgen met een vreemd gevoel op het trainingsveld in het Zuiderpark. Een weekend zonder wedstrijd én nog geen idee wanneer het duel met Vitesse, dat zaterdag vanwege een onbespeelbaar en zeiknat veld werd afgelast, ingehaald gaat worden.

 

Vraag: moeten de spelers hard trainen of volgt er deze week nog een zware wedstrijd? Toen in de loop van de middag bleek dat ADO Den Haag - Vitesse sowieso niet binnen enkele dagen wordt afgewerkt, vertrok de selectie alsnog naar het strand voor een pittige training. Een paar kilometer verderop in het stadion werd tegelijkertijd gewerkt om het veld te prepareren voor aanstaande zaterdagavond, als hekkensluiter NEC naar Den Haag komt.

 

"In het veld worden zogenoemde zandpilaartjes aangebracht, via dat zand moet het water sneller van het veld verdwijnen", zegt een woordvoerder van de gemeente Den Haag die verantwoordelijk is voor de mat in het stadion. "Daarnaast zijn er aan de zijkanten van het veld sleuven gemaakt om het water af te voeren. Dat zal de komende dagen ook óp het veld gebeuren, maar het veld is nu nog te fragiel om daar met zwaar materieel op te gaan."

 

Volgens de gemeente is het drainagesysteem onder het veld niet defect. De nieuwe grasmat is nog niet voldoende gehecht aan de ondergrond. Die onderste laag werd afgelopen zomer vast aangelegd ter voorbereiding op het WK hockey volgend jaar én het nieuwe kunstgrasveld waarop ADO aankomend seizoen gaat spelen. "Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Zó veel regen kon deze nieuwe mat nog niet aan. We gaan er nu vanuit dat de wedstrijd zaterdag gewoon doorgaat."

 

Onderlaag
ADO Den Haag leek financieel een slimme deal te maken door te kiezen voor kunstgras, aangezien de kosten voor een nieuwe onderlaag voor rekening van de organisator van het WK hockey kwamen. De probemen met de huidige mat zijn daarom een tegenvaller. "We moeten kijken hoe we met deze situatie omgaan", zegt ADO-trainer Maurice Steijn. "We hadden afgelopen weekend heel graag gespeeld in de hoop de negatieve reeks te doorbreken. Zolang de wedstrijd niet is ingehaald,lopen we achter de feiten aan. Maar het is niet anders."

 

De KNVB maakt vanmiddag de nieuwe speeldatum voor ADO - Vitesse bekend. ADO-directeur Piet Jansen gaf afgelopen weekend al aan, gezien de slechte weersvoorspellingen, liever niet deze week te spelen. Volgende week staat er een midweeks bekerprogramma op de rol. Een mogeljkheid is daarom uitwijken naar woensdag 2 oktober.

 

ADO zakte zonder te spelen van de zestiende naar de zeventiende plaats in de eredivisie, omdat concurrent NAC verrassend met 1-5 uithaalde bij Roda JC. Als Feyenoord in de slotminuut niet de gelijkmaker tegen NEC had gemaakt, was ADO zelfs helemaal onderaan de ranglijst terug te vinden geweest. "Daar moet je natuurlijk helemaal niet aan denken."