volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 16-09-2013 15:40:00

Ook deskundigen verbazen zich over probleem met veld ADO Den Haag


Na het afkeuren van het veld zaterdag voor de wedstrijd ADO Den Haag - Vitesse blijft het gissen naar de oorzaak van het feit dat er op een deel van het veld het water niet goed weg loopt.


    schematische  voorstelling opbouw van het veld

Ook deskundigen begrijpen niet dat die kon gebeuren en zeggen dat alleen een goed en gedegen onderzoek de oorzaak kan aantonen.Dat het veld aan de kant van de noordtribune niet aan de toplaag gehecht zou zijn en daarmeede oorzaak is van de overlast wijst een grasdeskundige die betrokken is geweest bij de aanleg van het grasveld in het Kyocera stadion van de hand."Het gras was na een week al aan de toplaag gehecht. Als het gras niet gehecht was had men 100% zeker weten ook de wedstrijd tegen PSV er niet op kunnen spelen", verklaart de deskundige tegenover ADOfans. Dat het water aan een kant van het veld blijft staan verbaast hem ook. Half juli waren er twee dagen nodig om al het gras in het stadion aan te leggen. Dat nu net dat deel wat de tweede dag gelegd is problemen heeft opgeleverd verbaast de grasdeskundige. "Het is exacte dezelfde partij gras die er de tweede dag ingelegd is, dus dat kan de oorzaak niet zijn", aldus de deskundige. Wat dan wel de oorzaak kan zijn kan is voor hem ook een raadsel.Een specialist op het gebied van drainagesystemen voor sportvelden laat aan ADOfans.nl desgevraagd weten dat asfalt als onderlaag niet de meest gebruikte tussenlaag voor gras- of kunstgrasvelden is, maar het wel meer gebruikt wordt. Omdat er honderden soorten asfalt zijn is het dus helemaal afhankelijk van welk type asfalt er gebruikt is. De lagen die erop liggen en de juiste plaats van de drainagebuizen in die lagen bepalen de waterafvoer. Standaard gebruikt men als onderlaag voor kunstgras diverse lagen grind en lavasteen en daarop grind met rubber korrels. "Allemaal poreuze materialen die de afvoer van het water reguleren". In de onderste laag zitten dan de feitelijke drainage buizen die, mede doordat er zo´n 5 cm verloop in zit, het water naar de zijkanten van het veld afvoeren.

Het type drainage dat gebruikt wordt voor kunstgras of echt gras verschilt ook niet. "Beide moeten nagenoeg dezelfde capaciteit aan afvoer hebben.

Naar de oorzaak van de wateroverlast kan de deskundige alleen maar gissen.

Op basis van de fotoreportages die we gepubliceerd hebben van de voorbereidingswerkzaamheden van de kunstgrasmat lijkt het erop dat de opbouw van de lagen voldoet aan de eisen. Het is dus nu afwachten naar een deskundig oordeel over de oorzaak van de ontstane problemen en oplossing, zodat er weer heel snel weer gevoetbald kan worden in het stadion.
 

 

 

zie ook : Foto`s werkzaamheden voorbereiding kunstgrasmat Kyocera stadion deel 1

zie ook : Foto`s werkzaamheden voorbereiding kunstgrasmat Kyocera stadion deel 2

zie ook : Foto`s werkzaamheden voorbereiding kunstgrasmat Kyocera stadion deel 3

zie ook : Foto`s werkzaamheden voorbereiding kunstgrasmat Kyocera stadion deel 4

zie ook : Foto`s werkzaamheden voorbereiding kunstgrasmat Kyocera stadion deel 5

zie ook : Foto`s werkzaamheden voorbereiding kunstgrasmat Kyocera stadion deel 6

zie ook : Foto`s werkzaamheden voorbereiding kunstgrasmat Kyocera stadion deel 7

zie ook : Foto`s werkzaamheden voorbereiding kunstgrasmat Kyocera stadion deel 8