volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 14-09-2013 12:21:00

Holla: We moeten elkaar niet laten verzuipen


ADO onder hoogspanning tegen Vitesse


De spanning in Den Haag wordt na de dramatische seizoensstart steeds groter. ADO moét vanavond tegen Vitesse een goed resultaat behalen om rust te creëren. Binnenskamers sprak de selectie over wat er allemaal fout ging tijdens de eerste weken van het seizoen. Aanvoerder Danny Holla over de belangrijkste conclusie: "We mogen elkaar niet meer laten verzuipen."

 

door Daniël Dwarswaard

 

Die maandagen op de club na wéér een nederlaag. Danny Holla, aanvoerder van ADO Den Haag, is ze spuugzat. Een lange nabespreking van een wedstrijd die je eigenlijk het liefst zo snel mogelijk wil vergeten. Holla begrijpt dondersgoed dat de analyses gemaakt moeten worden. Maar een rotgevoel overheerst dan toch weer heel die aankomende trainingsweek.

 

Vier keer al verloor ADO dit prille seizoen. Alleen van NAC werd, met veel geluk, in de laatste minuut gewonnen. PSV thuis verliezen. Ok, dat kan. Maar bij Go Ahead Eagles en Heracles werd toch zeker op een paar punten gerekend. Thuis tegen Roda JC (0-4) was misschien wel de grootste deceptie. Holla: "Er komt een keer een omslag. Daar ben ik van overtuigd. We hebben een te goede ploeg om zo vaak achter elkaar te verliezen."

 

Maar dan moet er snel iets veranderen. ADO, vorig jaar nog geroemd om de onverzettelijkheid, is geen schim meer van die vechtmachine van afgelopen seizoen toen de Hagenaars knap negende werden. "Iedereen heeft kunnen zeggen wat er verkeerd is gegaan", vertelt Holla over de gesprekken van de afgelopen tijd. De belangrijkste conclusie? "We moeten elkaar helpen. Elkaar niet laten verzuipen."Hebben de spelers elkaar de laatste wedstrijden in de steek gelaten? "Nogmaals, we moeten elkaar niet laten verzuipen. Dat is wat ik erover wil zeggen."

 

Sfeer
Ondanks de slechte resultaten is er op de trainingen nog genoeg ruimte voor ontspanning en gelach. "Het is ook echt niet zo dat we elkaar in de spelersgroep niet meer mogen", bezweert Holla. "Maar iedereen voelt dat er nu iets moet gebeuren. Daardoor is de sfeer toch anders dan als je keurig in de middenmoot had gestaan. Zo werkt dat nu eenmaal bij een voetbalclub."

 

Ook trainer Maurice Steijn realiseert zich dat het heel snel veel beter moet. "Iedereen hunkert naar een overwinning. De druk is er altijd, maar na zo'n heel slechte start is dat nog meer dan anders. Maar dat is inherent aan het vak van een voetbaltrainer." Met een noodscenario, opnieuw verlies tegen Vitesse, is Steijn nog niet bezig. "Als we niet winnen, wordt de druk op de staf en op de ploeg alleen maar groter. Dat lijkt me duidelijk."

 

Steijn hamerde in de aanloop naar de ontmoeting met Vitesse vooral op het mentale aspect. Je kunt met één spits spelen of met zeven spitsen, maar het begint allemaal met het willen winnen van duels. En het nakomen van afspraken. De meest simpele dingen gingen mis. Maar afgelopen week heb ik op de training positieve punten gezien. Ik zie een groep die de beleving heeft om een goed resultaat neer te zetten tegen Vitesse."

 

Het wordt hoog tijd. Holla wil maandag eindelijk eens met een ontspannen gevoel in de auto stappen op weg naar Den Haag.