volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 13-09-2013 19:24:00

Wilfried Kanon: 'Ik kan niet wachten om in het stadion te mogen spelen'


Omdat hij nog in afwachting is van zijn papieren en dus nog niet speelgerechtigd is voor de wedstrijd tegen Vitesse trainde ADO's recentste aanwinst Wilfried Kanon tijdens de vrijdag training met het tweede elftal van ADO Den Haag mee.


Wilfried Kanon: Ik kan niet wachten om in het stadion te mogen spelen"De papieren komen waarschijnlijk volgende week en dan kan ik ook met de wedstrijdselectie meetrainen en -spelen" liet de 20-jarige Ivoriaanse verdediger na de training aan de redactie van ADOfans.nl weten.

De afgelopen woensdag in Den Haag aangekomen speler trainde deze week een aantal keer bij zijn nieuwe werkgever en die trainingen zijn hem niet tegengevallen. “Het niveau waarop getraind wordt is erg hoog en zeer professioneel, maar ik kan het niveau goed aan. Alleen de taal c'est une problème“, laat Kanon weten. Als Kanon hoort dat hij een interview met ADOfans.nl heeft roept hij gauw Catalin Tira om hem te helpen als het nodig is. “Ik spreek alleen Frans en Italiaans en een beetje Spaans en Catalin spreekt Italiaans en Engels dus hij kan als tolk optreden”, maar al snel blijkt de hulp van Catalin Tira niet nodig te zijn. Kanon laat weten de taalbarriere best een probleem te vinden en dat hij snel Nederlands wil leren. “De club heeft me laten weten dat ik net als Catalin binnenkort op Nederlandse les ga.”

Kanon verblijft de komende periode eerst in een hotel om later deze maand op zoek te gaan naar een appartement. “Het is een goed hotel waar ik nu nog wel alleen ben, maar binnenkort komt mijn vrouw gelukkig ook naar Nederland ” vertelt Kanon met een blij gezicht.

Hij is deze week overigens niet helemaal alleen. “De spelersgroep heeft me goed opgevangen en ik ben ook al door spelers uitgenodigd om s'avonds bij hen te komen eten of samen uit eten te gaan. Het is altijd wel even een beetje moeilijk als je ergens nieuw bent en zeker als je alleen bent. Ik zal blij zijn als mijn vrouw binnenkort hier is, We kunnen dan samen op zoek naar gaan naar een appartement.”

Kanon kwam over van het Roemeense Corona BraČ™ov waar hij zijn contract had laten ontbinden. “Ik wilde graag in een sterkere competitie spelen. De Nederlands competitie kende ik van de tv. Omdat er meerdere Ivoriaans spelers zoals Wilfried Boni en Sekou Cissé in Nederland speelden volgde ik ook ook de Nederlands competitie. Toen ik te horen kreeg dat ADO Den Haag een verdediger zocht en in mij geïnteresseerd was heb ik gelijk ja gezegd.”

Wilfried is naar eigen zeggen een echte verdediger: “Het liefst sta ik centraal in de verdediging en vandaar uit help ik met de opbouw naar voren. Ik ben niet zo iemand die zelf meegaat in de aanval. Ik heb mijn taak in de verdediging en die wil ik zo goed mogelijk uitvoeren.” Omdat hij nog niet speelgerechtigd is zit Kanon zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Vitesse op de tribune. “Deze week was ik in het stadion maar door de regen was het niet mogelijk om daar te trainen, dus heb ik alleen nog hier (redactie adofans: in het Zuiderpark) getraind. Maar het is een mooi stadion en ik kan niet wachten om daar te mogen spelen. Dat de club nu zo laag op de ranglijst staat vind ik niet zo'n probleem. Er zijn pas 5 rondes gespeeld, ik ben ervan overtuigd dat we binnenkort een stuk hoger staan en daar ga ik zo snel mogelijk aan meehelpen.”