volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 13-09-2013 10:47:00

Twitterende Tira wil fans ook op veld blij maken


De spits kan morgen tijdens de cruciale thuiswedstrijd tegen Vitesse zijn debuut maken. Al is het de vraag of Tira, die deze week zijn debuut maakte voor Jong RoemeniŽ, direct bij de selectie zit. "Gelukkig kan het nu echt beginnen."


door Daniël Dwarswaard

 

Op Twitter wenst Catalin Tira de ADOfans geregeld een fijne dag toe. De digitale beleefdheden van de Roemeense aanvaller worden enthousiast ontvangen door de Haagse fans. Maar het wordt hoog tijd dat de aanhang van ADO eens écht kennis gaat maken met Tira. Want op het veld heeft hij nog niet veel kunnen laten zien.

 

Dat is niet de schuld van de vrolijke Roemeen zelf. Hij deed in oefenpotjes mee tijdens de voorbereiding, maar een officiële wedstrijd voor ADO heeft Tira nog niet gespeeld. Het duurde wéken voordat alle formaliteiten rond zijn overgang geregeld waren. Nu is hij dan toch speelgerechtigd. Eindelijk. De cruciale wedstrijd morgen tegen Vitesse zou zijn debuut kunnen betekenen. Trainer Maurice Steijn is er echter nog niet uit of Tira ook daadwerkelijk bij de selectie zit.

 

"Maar ik ben in elk geval heel blij dat de mogelijkheid er is", zegt de Roemeen. "De afgelopen weken waren voor mij erg frustrerend. Je bent al weken hier, maar je kunt maar niet spelen. Ook niet in het beloftenteam. Natuurlijk knaagt dat aan je. Ik wil de fans laten zien wat ik kan. Zij moeten mij niet alleen van twitter kennen."

 

Tira kwam over van het beloftenteam van Lazio Roma. Daar in Italië speelde de Roemeen zijn laatste officiële wedstrijd, alweer zo'n drie maanden terug. Tot afgelopen dinsdag. Bondscoach Bogdan Stelea van Jong Roemenië nodigde Tira uit voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Montenegro. Roemenië verloor met 3-2, maar de ADO-speler maakte na rust wél zijn debuut voor de nationale jeugdselectie.

 

Tira viel als diepe spits in bij een 2-0 achterstand. "Zonde dat we verloren hebben, maar voor mij persoonlijk was het een goed debuut. De bondscoach was tevreden over mijn spel." Net als Jong Oranje probeert Jong Roemenië zich te kwalificeren voor het EK 2015 in Tjechië. Tira en zijn landgenoten hebben nog maar één punt uit twee wedstrijden. "Maar we houden vertrouwen. De volgende wedstrijd is thuis tegen Duitsland. Daar heb ik nu al zin in."

 

Gisteravond landde Tira op Schiphol om zich vandaag weer op de training bij ADO Den Haag te melden. Steeds meer gaat hij zich op zijn gemak voelen. "In het begin is het altijd even wennen, maar dat lijkt me logisch voor iemand uit een ander land. Maar ik kan met iedereen goed communiceren in het Engels. Ik voel me goed bij de club."

 

Dat komt ook door Santi Kolk, zijn 'mentor'. "Santi en ik hebben samen met Rodger Linse dezelfde zaakwaarnemer. Vandaar dat we erg naar elkaar toegegroeid zijn", legt Tira uit. Kolk die het afgelpen halfjaar bij ADO speelde, heeft nog geen nieuwe club voor dit seizoen.
Tot twee weken geleden hield hij zijn conditie op peil bij ADO.


"Op het veld heb ik in die korte tijd veel van hem geleerd. Hoe loop je als spits? Hoe kies je de juiste momenten? Santi is nog altijd een slimme en goede speler. Ook heeft Kolk me wegwijs gemaakt in de stad", zegt Tira die voor twee seizoenen met een optie
op nog twee seizoenen tekende. "Gelukkig kan het nu echt beginnen."