volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haag media

Datum plaatsing: 11-09-2013 13:22:00

'ADO Den Haag mist zelfvertrouwen, passie en ideeen'


Komende zaterdag om 19.45 uur treft ADO Den Haag ‘thuis’ Vitesse, de miljonairsploeg uit het Gelredome.


Of de formatie van coach Maurice Steijn weerstand kan bieden aan het vreemdelingenlegioen uit Arnhem, blijft een open vraag. Na de ronduit dramatische seizoenstart van dit seizoen willen de Haagse supporters nu eindelijk weleens vuurwerk zien!


door Rob Schram


Vijf wedstrijden gespeeld, één (gelukkig) gewonnen duel, vier verloren ontmoetingen en een doelsaldo van 5-11. Dat is het huidig resultaat waarmee ADO Den Haag momenteel een schamele zestiende plaats op de ranglijst van de eredivisie inneemt. Veel Hagenaars die ADO een warm hart toedragen, knikten voorafgaand aan dit seizoen instemmend over de gedane aankopen. Met gerichte versterkingen als onder meer Ninos Gouriye, Michiel Kramer, Ricky van Haaren, Catalin Tira, Malcom Esajas en de van FC Twente gehuurde Jerson Cabral moest per 3 mei 2014 een plaats in het linker rijtje zeker zijn. ‘Er is kwaliteit genoeg ingekocht’, zo luidde de opinie van bekwame insiders. ‘Met deze selectie (waarbij de coach van een gemiddelde BV de vingers aflikt) moet een plaats bovenin de middenmoot tot de mogelijkheden behoren’. Toen op de valreep de groep nog werd aangevuld met Gianni Zuiverloon (ex- Real Mallorca), Mathias Gehrt (Brondby) en Roland Alberg (Elazigspor/Turkije), kon het vertrouwen in ADO helemaal niet meer stuk.

Het legioen kwam echter tot nu toe bedrogen uit. Goed, dat het openingsduel tegen PSV wellicht een nederlaag zou opleveren, werd al van tevoren  ingecalculeerd. Maar het verlies tegen nieuwkomer Go Ahead Eagles was al een teken aan de wand dat het zelfvertrouwen van de Hagenaars op een zeer laag pitje stond. Dat werd nog duidelijker tijdens de gelukkige winst bij  het zwakke NAC Breda in blessuretijd (1-2), de afgang tegen Roda JC  (0-4) en de recente zeperd bij Heracles Almelo (1-0).


Spoorloos
De teleurstellende competitiestart van ADO komt niet uit de lucht vallen. De passie en ideeën ontbreken al sinds de start van de competitie, de defensie fungeert af en toe op amateurniveau en veel passes vanuit het middenveld komen over het algemeen niet aan. Bovendien is de wil om de ‘beuk’ er eens in te gooien momenteel ver te zoeken. Oer-supporter Dave: ’Danny Holla is geen schim van vorig seizoen, het centrale duo Wormgoor/Beugelsdijk  blijft ver onder de maat en de van ADO zo gevreesde ‘over mijn lijk’ mentaliteit is volkomen spoorloos’.

Wil ADO Den Haag komende zaterdag enigszins succes boeken tegen Vitesse, dan zal het uit een heel ander vaatje moeten tappen. Dat betekent de 0-4 thuisnederlaag van vorig seizoen vergeten en onbevangen de opponent tegemoet treden. Tegen een brutaal uit de hoek komend ADO is zelfs de miljonairsploeg uit Arnhem niet opgewassen!

 

Sporen
Vitesse, de ploeg van coach en oud-international Peter Bosz, is niet te vergelijken met het team uit vorig seizoen. Het vertrek van onder meer Wilfried Bony, Tomás Kalas en Marco van Ginkel heeft sporen achtergelaten in het Gelredome. Hoewel eigenaar/voorzitter Merab Jordania nu opnieuw de beurs heeft getrokken voor Sam Hutchinson (FC Porto/Chelsea) en Francisco Junior (Everton) zit het de geelzwarten nog niet mee. Dat verklaart de -voor Arnhemse begrippen- schamele tiende plaats op de ranglijst met 8 punten uit twee gewonnen duels en evenveel gelijke spelen.

Dragende spelers in het team van Bosz zijn onder meer doelman Piet Velthuizen, middenvelder Theo Janssen, Patrick van Aanholt, Renato Ibarra, Jonathan Reis en Guram Kashia. Bij Vitesse droomt men van een landstitel, maar gezien de verrichtingen tot nu toe zal dat nog wel even duren. Aan ADO Den Haag de taak om die ambities nog verder de grond in te boren!