Datum plaatsing: 27-08-2013 18:55:00

Foto's en verslag oefenduel beloftenteams Excelsior - ADO Den Haag (2-3)

ADO Den Haag speelde dinsdagmiddag met een combinatieelftal op het kunstgras van Woudenstein een oefenduel tegen de beloften van Excelsior.

Doelman Robert Zwinkels is weer wedstrijdfit en kon voor het eerst sinds zijn kruisbandblessure half november weer aan een wedstrijd deelnemen. In deze oefenwedstrijd maakte hij dan ook zijn rentree.

Enkele uren voor het oefenduel begon werd bekend dat de Chinese middenvelder Wang Chu, die de opleiding bij  het Franse FC Metz doorliep  en momenteel bij het Luxemburgse Jeunesse d'Esch speelt, op proef mee zou spelen.

Hoewel ADO Den Haag met een sterke bezetting (o.a. Gouriye, Kramer, Gehrt, Supusepa en Zuiverloon) het veld betrad, begon het niet goed aan de wedstrijd. Na 10 minuten stond het al 2-0 voor de Rotterdammers en het leek er even op dat de Haagse formatie compleet van de kunstgrasmat weggespeeld zou worden.
Pas in de 20e minuut kwam de aansluitingstreffer van ADO Den Haag door Michael Kramer, maar veel kansen op de gelijkmaker zaten er nog niet in. De kansen die het had werden gecreeerd door Catalin Tira, die eigenlijk de beste speler van deze wedstrijd was en ook de hele wedstrijd meespeelde. Uit zo'n kans kwam ook een overtreding op Tira voort waarvoor de scheidsrechter in de 40e minuut een penalty aan ADO Den Haag toekende. Ninos Gouriye wis de penalty goed te benutten waardoor de rust met 2-2 werd bereikt.

Na de rust voerde ADO Den Haag trainer Kayha een aantal wissels door. Waaronder de op proef zijnde Wang Chu.
Excelsior bleef gevaarlijk en Bas Meeuwissen die na de rust het Haagse doel verdedigde verrichte een paar schitterende reddingen. Toch wist ADO Den Haag Excelsior uiteindelijk te verslaan. In de 60e minuut maakte Mike Tros de winnende treffer van de wedstrijd.

verslag oefenduel beloftenteams Excelsior - ADO Den Haag (2-3)
De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras van Woudenstein

Daar kwamen we ook een oude bekende tegen: André Hoekstra die in het seizoen 1998/1999 hoofdtrainer van ADO Den Haag was