volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 9 9 0 0 27
2 AJA 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 2 1 20
4 HER 9 6 1 2 19
5 VVV 9 4 2 3 14
6 AZA 9 3 3 3 12
7 VIT 9 3 3 3 12
8 EXC 9 3 3 3 12
9 UTR 9 3 3 3 12
10 ADO 9 3 2 4 11
11 WII 9 2 4 3 10
12 HEE 9 2 4 3 10
13 FOR 9 2 4 3 10
14 ZWO 9 3 1 5 10
15 EMM 9 2 2 5 8
16 GRA 9 2 1 6 7
17 NAC 9 1 1 7 4
18 GRO 9 1 1 7 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 22-08-2013 08:47:00

Het sprankelt nog niet op de flanken van ADO


Jerson Cabral en Ninos Gouriye moeten wennen.


Met Nios Gouriye en Jerson Cabral heeft ADO Den Haag deze zomer vleugelspitsen van naam binnengehaald. Beide spelers hebben de hoge verwachtingen nog niet waargemaakt, maar ze houden vertrouwen. "Eén assist en het verhaal is meteen heel anders."

 

door Lars Omloo

 

Op de woensdagtraining gooit Ninos Gouriye er nog maar eens een heerlijke dribbel uit. De rappe aanvaller blijkt in het afsluitende partijtje nauwelijks af te stoppen. Maar de onmiskenbare kwaliteiten van Gouriye bleven in de wedstrijden van ADO tot dusver vooral verborgen. Hij vindt dat zelf ook. "Ik heb nog niet gebracht wat ik kan brengen", zegt hij na de training. "Het moet gewoon veel beter, in alles. Maar ik weet wat ik kan, het gaat zeker komen." Ploeggenoot Jerson Cabral staat naast Gouriye en klikt instemmend. "Misschien speelde Ninos niet zijn beste wedstrijden, maar er gaat toch altijd dreiging van hem uit. Ik zou als back niet graag tegenover hem staan. Het komt wel in orde."

 

Van de aanval van ADO werd aan het begin van dit seizoen veel verwacht. De club versterkte zich op de vleugels met de eredivisiespelers Gouriye (van Heracles) en Cabral (FC Twente). De eerste drie wedstrijden oogde het echter nog wat flets aan de zijkanten. Tijdens het laatste duel, met NAC, had ADO bijvoorbeeld veel balbezit, maar sprankelend werd het geen moment, mede doordat er weinig gevaar kwam vanaf de flanken.

 

Gouriye: "Het is ook een kwestie van wennen. Je bent als aanvaller mede afhankelijk van je medespelers. ADO speelt toch anders dan Heracles. Ach, we zijn pas drie wedstrijden onderweg, van de 34. Misschien gaat het pas na vijf wedstrijden lopen, zoiets weet je nooit. Ik hoop dat ik het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC al kan laten zien."

 

Cabral is over zijn eigen inbreng deels tevreden. "ik heb nog niet mijn beste spel gespeeld, dat weet ik zelf ook wel. Maar tegen PSV ging het best aardig voor mijn gevoel. Weet je wat het is? Je wordt als aanvaller altijd beoordeeld op de statistieken. Maar soms zeggen die niet alles. Neem de wedstrijd tegen NAC. Ik geef een voorzet en Mike van Duinen kopt net naast. Niet dat ik Mike ergens de schuld van wil geven, maar als hij die bal erin kopt, is het verhaal meteen heel anders. Kijk ook naar Ruben Ligeon van Ajax, die geeft tegen Feyenoord een voorzet waaruit wordt gescoord en iedereen heeft het over hem."
Couriye is ervan overtuigd dat Cabral zich snel zal onderscheiden. "Hij is creatief en kan een mannetje passeren. Aan hem gaan we nog veel plezier beleven."

 

Trainer Maurice Steijn erkent dat de vleugelspelers van ADO het publiek nog niet bepaald hebben verwend. "We hebben voorin juist voetballers gehaald van wie wij denken dat ze het verschil kunnen maken. Tot nu toe komt dat er niet helemaal uit. Ninos en Jerson spelen goed in de discipline en zijn welwillend, maar het vertaalt zich nog niet in doelpunten en assists. Maar die jongens moeten zich nog aanpassen aan onze manier van voetballen. De afstemming voorin met Mike van Duiten kan beter. We werken daar hard aan."

 

Voor de flanken heeft ADO ook nog Mitchell Schet (FC Groningen) en Malcolm Esajas (MVV) aangetrokken. Steijn: "Zij zitten er allebei vlak achter. We hebben gewoon veel kwaliteit op deze posities. Ninos en Jerson hebben veel krediet, dat geef ik mijn spelers altijd. Ik reken erop dat ze hun draai vinden. Het veldspel is al heel behoorlijk en Jerson en Ninos moeten ons iets extra's gaan geven. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit zal gebeuren."