Datum plaatsing: 18-08-2013 16:39:00

Foto's en verslag NAC - ADO Den Haag (1-2)

ADO Den Haag heeft vanmiddag de wedstrijd tegen NAC ver in blessuretijd gewonnen.

Alle doelpunten van de wedstrijd vielen in het laatste kwartier van de matige wedstrijd. Aaron Meijers opende de score voor ADO op slag van het Haags kwartiertje. NAC kwam 10 minuten later gelijk door een penalty. Kramer zette het winnende doelpunt in blessuretijd op zijn naam.

ADO Den Haag trainer Maurice Steijn kon deze wedstrijd nog geen beroep doen op de recent aangetrokken Gianni Zuiverloon. ADO Den Haag wacht nog op de papieren die nog uit Spanje moeten komen om hem speelgerechtigd te maken. Ook Catalin Tira wacht nog op de papieren die voor hem van Lazio Roma moeten komen.

Cabral die vorige week in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles gebleseerd het veld verliet, stond ook nu weer gewoon in het basiselftal.

De eerste helft ging stroef van start. Beide ploegen speelden afwachtend en dus viel er voor het publiek niet veel te beleven. Eén van degenen van NAC's zijde die het ADO Den Haag moeilijk maakten was oud ADO Den Haag speler Gill Swerts.
In de 24e minuut viel de eerste echte actie van ADO Den Haag te noteren. Uit een voorzet van Aaron Meijers schoot Holla op het goal van Jelle Ten Rouwelaar, maar de bal rolde zachtjes in de handen van de Brabantse keeper. Even later was er weer een doelkans voor ADO, waarbij Kevin Jansen ongelukkig neerviel en zich blesseerde aan zijn knie. Hij werd na een paar minuten per brancard van het veld vervoerd, waar Supusepa klaar stond om hem te vervangen.
Hoe ernstig de blessure is, zal morgen blijken als de knie, die nu nog opgezwollen is, wordt onderzocht.
Beide ploegen wisten niet echt een vuist te maken en veel meer valt er over die eerste helft niet te vertellen dan dat ADO nog veel geluk had dat in de laatste minuut van de eerste helft een vrije trap genomen door NAC niet uitmondde in een doelpunt, maar  binnenkant paal raakte en gelukkigerwijze weer het veld in kwam.

Ook in het eerste halfuur van de tweede helft was het spel aan beide kanten zeer matig. Van ADO Den Haag zijde waren Gouriye en Mike van Duinen de enige spelers die dicht bij het Brabantse doel wisten te komen, maar er niet van konden profiteren.
De eerste echte doelkans voor NAC was in de 65e minuut voor Alex Schalk, maar Coutinho wist redding te brengen.

Net als in de vorige wedstrijd werd Gouriye na precies 66 minuten speeltijd gewisseld en kwam Michell Schet voor hem het veld in. ADO Den Haag moest alle zeilen bijzetten en kon opgelucht adem halen toen Sarpong voor NAC een enorme doelkans miste.
Op slag van het Haags kwartiertje wist ADO Den Haag op voorsprong te komen doordat Meijers op een voorzet van Van Haaren de bal achter ten Rouwelaar schoot. Een paar minuten later stond Schet helemaal vrij en kon de stand verdubbelen, maar hij schoot de bal meters ver naast het doel.
Bij een aanval van NAC vijf minuten voor tijd kwam  Gino Coutinho in zijn zestien meter gebied hard met een speler van NAC in botsing. Scheidsrechter Gözübüyük zag hier een overtreding in en gaf de keeper geel en NAC een penalty, die Schalk wist te benutten.
Hierna zag het er tot ver in de blessuretijd uit dat de wedstrijd in gelijkspel zou eindigen. In de blessuretijd kreeg NAC net buiten de 16 nog een vrije trap te nemen. Alles wat geel en groen bloed heeft hield zijn/haar hart vast en zag weer de donkere wolken boven het veld hangen. De bal werd echter in de muur geschoten en via Holla en Schet kwam de bal binnen no time op het randje van de 16 meter aan de andere kant van het veld terecht, waar oud ADO speler Swerts in de fout ging en de net ingevallen Michiel Kramer met zijn eerste balcontact de 1-2 op het scorebord kon zetten en daarmee de eerste winst van dit seizoen!

Zaterdagavond speelt ADO Den Haag thuis tegen een andere club die in het geel zwart speelt: Roda JC.